Terug naar het overzicht

Start bouw tweede fase woningen Bij de Watertoren in ‘s-Gravendeel

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Woningbouwproject Bij de Watertoren in ’s-Gravendeel biedt een gevarieerd woningaanbod voor jong en oud. Met de bouw van in totaal 72 woningen en het uitgeven van 8 vrije kavels ontstaat er naast de monumentale watertoren een unieke woonwijk. Met de komst van zowel woningen voor starters als seniorenwoningen belooft het een gevarieerde buurt te worden.    

Unieke omgeving met ruimte voor groen

De bouw van de eerste fase is in volle gang en de eerste woningen zijn deze maand opgeleverd. Op 18 september heeft wethouder Piet van Leenen het startsein gegeven voor de bouw van de tweede fase van het woningbouwproject Bij de Watertoren: ‘’De komst van een woonwijk naast de monumentale watertoren is zeer uniek. De variatie in woningaanbod biedt voor jong en oud uitkomst. Naast diverse rijwoningen, zie ik hier ook appartementen terug. Dat past heel goed in onze ambitie om woningen te bouwen waar behoefte aan is en zo een toekomstbestendige woningvoorraad in de Hoeksche Waard te creëren. De nieuwe woonwijk is straks ingericht met veel groen en  speelvoorzieningen en daarmee ook erg aantrekkelijk voor gezinnen.’’

Duurzame woningen en beschikbaarheid

De locatie van het project bevindt zich op het voormalige terrein van Evides aan de zuidoostelijke rand van ’s-Gravendeel. Het gebied is omgeven door veel groen en water, grenzend aan de gemeentelijke sportvelden en rivier de Dordtsche Kil. Er zijn nog enkele appartementen, 1 drie-onder-een-kapwoning en 1 herenhuis beschikbaar. Alle op te leveren woningen zijn duurzaam en volledig gasloos, voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Ook zijn er kavels beschikbaar.

De watertoren blijft behouden. Weboma start binnenkort met de verkoop van het monumentale pand.