Terug naar het overzicht

Start bouw laatste fase Raadhuispark Mijnsheerenland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdag 17 november is de bouw van fase 6 van het project Raadhuispark in Mijnsheerenland feestelijk van start gegaan. Wethouder Piet van Leenen en Daan van der Vorm, algemeen directeur van VORM, verrichtten de officiële handeling waarbij een vloerplaat werd gelegd. 

Fase 6 van het Raadhuispark is de laatste fase van het project Raadhuispark dat in totaal 76 woningen omvat. De 10 twee-onder-een-kap woningen (geschakeld) van deze fase worden duurzaam gebouwd. Ze zijn energieneutraal met een warmtepomp, warmte- en koudeopslag in de bodem, douche warmteterugwinning, isolatie, HR++ glas, vloerverwarming en zonnepanelen. Daarnaast worden de woningen gasloos opgeleverd. Dit levert de koper een goed energielabel en dus lage stookkosten op.

Afsluiting van een mooie ontwikkeling

“Met de bouw van deze woningen sluiten we niet alleen de laatste fase van het Raadhuispark af, maar werken we ook toe naar de grootschalige vernieuwing van het centrumplan van Mijnsheerenland. Met dit project komen we op een totaal van ongeveer 150 nieuwbouwwoningen in Mijnsheerenland rondom het Dorpshart waarvan de eerste gesprekken over de ontwikkeling in 2007 begonnen zijn. In deze ontwikkeling zitten allerlei initiatieven: een breed programma aan woningen, winkels, een sporthal, scholen, een kinderdagverblijf en een bibliotheek. Het mooie nieuwe plein bij het Dorpshart biedt ruimte en de doelmatig ingerichte openbare ruimte ondersteunt de leefbaarheid. Het centrum van Mijnsheerenland is hiermee klaar voor de toekomst”, aldus wethouder Piet van Leenen.

Trots

Daan van der Vorm zegt trots te zijn: “Om samen met de gemeente te mogen bouwen in deze mooie dorpskern en zo te bouwen aan de toekomst van Mijnsheerenland.” Bij de officiële handeling, waarbij de eerste vloerplaat werd gelegd, toostten de toekomstige bewoners, de gemeente en VORM traditiegetrouw op een voorspoedige bouw. De aanwezige kopers van de woningen kregen de gelegenheid om hun wens voor de wijk op de vloerplaat te vereeuwigen. 

De bouwende ontwikkelaar levert de 10 twee-onder-een-kap woningen (geschakeld) van deze laatste fase naar verwachting in het 3ekwartaal van 2022 op. Alle woningen zijn reeds verkocht.