Terug naar het overzicht

Start bouw derde fase woningen Bij de Watertoren in ’s-Gravendeel

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag gaf wethouder Piet van Leenen het startsein voor de bouw van de derde en daarmee de laatste fase van het woningbouwproject Bij de Watertoren in ’s-Gravendeel. Met de bouw van de laatste woningen en de inrichting van de openbare ruimte is deze nieuwe woonwijk, naast de monumentale watertoren, bijna klaar.   

Voorafgaand aan de officiële handeling onthulde de wethouder gezamenlijk met directeur Pim Koelemij van bouwmaatschappij Weboma en een bestuurslid van de VVE, een AED (Automatische Externe Defibrillator). De AED is een cadeau van Weboma aan de wijk.

80 nieuwe woningen

De locatie van het project Bij de Watertoren bevindt zich op het voormalige Evides-terrein aan de zuidoostelijke rand van ’s-Gravendeel. Eind 2019 begon projectontwikkelaar Weboma met de bouw van de eerste fase en in 2020 met de tweede fase. In deze laatste fase start de bouw van 8 twee-onder-één-kapwoningen en het uitgeven van 3 vrije kavels. 

Gevarieerd woningaanbod 

Wethouder Piet van Leenen is blij dat er op deze unieke plek voor iedereen woningen komen. “Dit unieke project biedt qua woningbouwprogramma verrassend veel variatie. De ontwikkeling van de 80 woningen in verschillende fases biedt een gevarieerd aanbod van woningen zoals appartementen, starterswoningen, seniorenwoningen, twee- en drie-onder-één-kappers en statige herenhuizen.”

Een nieuwe woonwijk met duurzame woningen, groen en speelvoorzieningen

Wethouder Van Leenen vervolgt: “In deze voormalige waterleidinglocatie aan de voet van de Kildijk vinden starters, gezinnen, senioren, alleenstaanden en stellen hun ‘thuis’. Voor de bewoners biedt een wandeling over de dijk, met ruim zicht op het water van de Dordtse Kil, de nodige ontspanning. En voor de wat hoger gelegen appartementen is dat zicht op het scheepvaartverkeer, vanuit de huiskamer, indrukwekkend.”

Planning  

Naar verwachting worden de woningen in de zomer van 2022 opgeleverd. Alle woningen zijn verkocht.  

Kijk voor meer informatie over het woningbouwproject Bij de Watertoren op onze website of op de website Bij De Watertoren.