Terug naar het overzicht

Start bouw De Dreef in Torensteepolder

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdag 30 november 2022 is de start van de bouw van 66 woningen op de bouwplaats van De Dreef in De Torensteepolder ingeluid. In aanwezigheid van de kopers sloegen de wethouders Harry van Waveren en Robin Heij de feestelijke paal om dit moment te vieren.

Wethouder Van Waveren (Mobiliteit en Openbare ruimte) haalde een stukje historie aan: “In 2018 werden de eerste woningen hier gebouwd in de Ambachtsheerlijkheid. Een gebied dat vroeger afgesloten was voor de inwoners van Numansdorp, maar nu met nieuwe woningen zorgt voor het vitaal houden van ons dorp. De nieuwe wijk is dorps en ruim opgezet met veel groen en biedt veel mogelijkheden om te recreëren.”

Wethouder Heij (Wonen) gaf aan verheugd te zijn dat de Torensteepolder deze nieuwe fase ingaat. “Ik ben blij dat gezien de krapte op de woningmarkt nieuwe woningen gebouwd gaan worden. In De Dreef komt ook een aantal sociale koopwoningen, waardoor starters en mensen met een lager inkomen de mogelijkheid krijgen voor het kopen van een woning.”

De woningen van De Dreef worden gebouwd aan de Torensteelaan en de Heuvelstee in Numansdorp en zijn een onderdeel van de ontwikkeling De Torensteepolder waar al meer woningen zijn gebouwd en bewoond. De Dreef bestaat uit 19 eengezinswoningen, 30 twee-onder-een kapwoningen, 3 vrijstaande woningen, 14 beneden-bovenwoningen en 7 vrije kavels. Wethouder Van Waveren kreeg de eer om plaats te nemen in de heistelling en de paal erin te slaan. Een precies klusje dat de wethouder met verve heeft uitgevoerd.

Na de feestelijke handeling en een openingswoord van Peter Bol van de Bolton Groep en wethouder Van Waveren werden alle kopers uitgenodigd om samen het glas te heffen en te proosten op een voorspoedige bouwperiode. Voor de kinderen was vermaak geregeld en de nieuwe buren kregen met deze gelegenheid de mogelijkheid om elkaar te leren kennen.

Toekomstbestendig

De toekomstige woningen zijn duurzame woningen. De woningen hebben een bodemwarmtepomp en een duurzaam ventilatiesysteem. Dit levert de toekomstige bewoners een besparing op de energiekosten en extra wooncomfort op.

Planning en locatie

Naar verwachting worden de eerste woningen van De Dreef eind 2023 opgeleverd. Meer informatie over de Torensteepolder is te vinden op de website.