Terug naar het overzicht

Start bouw 26 energieneutrale woningen in Mijnsheerenland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De bouw van 26 energieneutrale woningen in nieuwbouwprojecten De Boomgaard en Het Ambacht in Mijnsheerenland is op 24 februari officieel ingeluid. De Rotterdamse Projectontwikkelaar VORM, Bouwbedrijf Boogert en wethouder Piet van Leenen gaven – onder digitaal toeziend oog van de kopers – het officiële startsein. De oplevering van Het Ambacht en De Boomgaard staat  gepland in het derde en vierde kwartaal van 2021. 

De sloopwerkzaamheden van de vloeren en funderingen van de vorige bebouwing zijn afgerond. Ook de grondbronnen voor de warmtepompen zijn aangebracht. Gisteren sloeg Bouwbedrijf Boogert de eerste paal. Beide nieuwbouwprojecten zijn onderdeel van de ontwikkeling van Het Dorpshart, waarvoor VORM in 2012 reeds de samenwerkingsovereenkomst tekende met de gemeente Hoeksche Waard. De projecten bieden een divers aanbod aan Het Dorpshart met een gebalanceerde mix aan starterswoningen, doorstroomwoningen en vrijstaande villa’s. “Voor de locatie Het Ambacht was grote belangstelling voor de woningen onder de € 250.000,-. Mensen stonden een dag van tevoren voor het makelaarskantoor in de rij om zich in te schrijven. Met de komst van deze type woningen voorzien we in een grote vraag. De ambitie om te bouwen voor verschillende doelgroepen met een mix van woningen koester ik hierom”, aldus wethouder Piet van Leenen. 

Energieneutrale woningen

In De Boomgaard realiseert Bouwbedrijf Boogert in opdracht van VORM 7 energieneutrale koopwoningen, bestaande uit 4 tweekappers en 3 vrijstaande villa’s. Het plan wordt gerealiseerd op de plek van de voormalige basisschool De Boomgaard. In Het Ambacht – op de plek van de voormalige sporthal – realiseert Boogert in totaal 19 energieneutrale woningen: 7 starterswoningen, 2 hoekwoningen en 10 herenhuizen. Directeur Hans Boogert is blij met de samenwerking: “Als bouwbedrijf werken we vaker samen met VORM. Recent leverden we bijvoorbeeld 8 XL bungalows op in Rockanje. Het leuke is dat we hier als 130-jarig Bouwbedrijf Boogert met een 101-jarig Bouwbedrijf VORM samenwerken; om maar even over kennis en ervaring te spreken. De samenwerking gaat eigenlijk altijd naar volle tevredenheid van beide partijen en zo bouwen we ook hier in Mijnsheerenland weer 2 prachtige projecten.”

Dorpshart Mijnsheerenland

Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van het project Het Dorpshart Mijnsheerenland. Het multifunctionele centrum met scholen, sporthal en bibliotheek zijn al in gebruik. VORM leverde binnen deze ontwikkeling onder andere ook nieuwbouwwijk Hofwijk en een gedeelte van het Raadhuispark op.

Bouwplannen De Groene Olifant, Sportland en Molenwiek

Met het vaststellen van de bestemmingsplannen en de verleende omgevingsvergunningen kan de bouw ook starten op de vrijgekomen locaties De Groene Olifant en Sportland. De locatie de Molenwiek staat later op de planning. Voor deze locaties zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd op het gebied van archeologie, asbest en bodemgesteldheid.