Terug naar het overzicht

Start bouw 26 energieneutrale huurwoningen Heeren van Rustenburg in Puttershoek

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op donderdag 2 juli vond de officiële handeling plaats voor de bouw van 26 energieneutrale huurwoningen in Puttershoek. Wethouder Piet van Leenen (Wonen) van gemeente Hoeksche Waard, directeur Dennis Lausberg van woningcorporatie HW Wonen, Menso Oosting directeur bij Fijn Wonen en Arjan van Meijeren, directeur projectontwikkeling bij Van Wijnen plaatsten een vlag aan het dak van een van de woningen. Deze kap werd vervolgens met een hijskraan op de woning geplaatst.

Na het bereiken van dit ‘hoogste punt’ werd een toost uitgebracht. Voor de nieuwe huurders volgt later nog een feestelijk moment. “We laten hier 26 huurwoningen bouwen”, vertelt bestuurder Dennis Lausberg. “Het zijn woningen bedoeld voor gezinnen met twee tot vier of vijf personen. De woningen hebben drie slaapkamers en een vaste trap naar de zolder. Ik ben heel blij dat we in Puttershoek zorgen voor doorstroming op de woningmarkt”.

Doorstroming

16 van de 26 eengezinswoningen worden verhuurd aan gezinnen met een inkomen tot aan de huurtoeslaggrens. De overige 10 worden verhuurd met een huurprijs tot aan de grens waarbij ook woningzoekenden met een inkomen boven de staatssteunregeling mogen reageren. Op deze manier zorgen we ervoor dat woningzoekenden met een bovenmodaal inkomen ook beperkt toegang krijgen tot een betaalbare woning.

Goede aanvulling

Wethouder Piet van Leenen: “De vraag naar huurwoningen in het middensegment neemt fors toe. Deze woningen zijn dan ook zeker een goede uitbreiding op het sociale segment. We willen de bouw van voldoende woningen in alle dorpen stimuleren. Dit project, op deze locatie in Puttershoek, is daarin een welkome aanvulling op de totale woonontwikkeling van de Hoeksche Waard”.

Comfortabel en energiezuinig wonen

De woningen worden gerealiseerd door Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen. De woningen zijn duurzaam, gasloos, extra goed geïsoleerd en hebben zonnepanelen. De woningen zijn ‘nul-op-de-meter’ en vooral ook heel erg mooi. Ook na aflevering blijft Fijn Wonen betrokken: de energie-prestaties voor de bewoners zijn tien jaar gegarandeerd. Bewoners worden optimaal betrokken bij hun energieverbruik en energiekosten. Met een persoonlijk prestatiedashboard en advies op maat helpt Fijn Wonen de bewoners om hun energierekening laag te houden.

De duurzame woning spreekt aan. “Het gaat ons in de eerste plaats om de bewoners. Dat zij comfortabel en energiezuinig wonen en dat het betaalbaar is én blijft”, schetst Oosting. “De woning motiveert om bewuster te leven en dat is fijn voor iedereen! We zijn er trots op deze sociale huurwoningen in Puttershoek af te leveren. Het is ons eerste project voor HW Wonen. Dat maakt het voor ons extra bijzonder.” De verwachting is dat de eerste bewoners in het najaar van 2020 de sleutels voor de woningen in ontvangst mogen nemen.

Heeren van Rustenburg Puttershoek

Het project ‘Heeren van Rustenburg’ is een ontwikkeling van Van Wijnen en bestaat uit 26 sociale huurwoningen en 38 koopwoningen, die volop in verkoop zijn. Voor meer informatie over de koopwoningen kijk op de website: www.heerenvanrustenburg.nl.