Terug naar het overzicht

Start aanleg ontsluitingsweg SHIPP 21 Puttershoek

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het voormalige suikerfabriekterrein van Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) wordt herontwikkeld. Op een deel van het terrein gaat Heylen Warehouses, in opdracht van eigenaar AG Real Estate, de komende jaren een moderne bedrijvencampus bouwen: SHIPP 21. In november starten de eerste, voorbereidende werkzaamheden.  

Goede en veilige bereikbaarheid is belangrijk 

Om te zorgen voor een goede aansluiting tussen de N217 en SHIPP 21, wordt een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd. Deze komt in het verlengde van de Polderweg, begint bij de kruising met de Blaaksedijk en vindt aansluiting op de Postweg. Deze weg wordt doorgetrokken, parallel aan de Reeweg, richting Het Weegje. De ontsluitingsweg voorkomt verkeersoverlast in en om Puttershoek en zorgt daarmee voor meer veiligheid.  

In november wordt gestart met het aanbrengen van de zogenaamde voorbelasting (stevige ondergrond) van de weg. Het zand hiervoor wordt aangevoerd via de Oude Maas. Hiermee wordt de verkeersoverlast van het werkverkeer op de omliggende wegen beperkt. De aanleg van de weg duurt ongeveer een jaar en wordt uitgevoerd door het bedrijf Bartels Grondwerken BV.  

SHIPP 21 staat voor ‘South Holland Inland Port Puttershoek’ 

Het wordt een bedrijventerrein met een eigen binnenhaven dat ruimte biedt aan een verscheidenheid aan bedrijven met een industrieel karakter. Denk hierbij aan kleine en (middel)grote lokale, nationale en internationale bedrijven die actief zijn in logistiek & transport, e-commerce, koel- en vriesopslag, maakindustrie en maritieme toelevering & onderhoud.  

Meer informatie 

Kijk op de website van SHIPP 21 voor meer informatie over het toekomstige bedrijventerrein. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden aan de ontsluitingsweg? Neemt u dan contact op met projectverantwoordelijke Jeroen Machielse van Bartels Grondwerken BV via telefoonnummer 0165 – 30 42 51. 

Impressie van SHIPP 21