Terug naar het overzicht

Stand van zaken in de regio t/m 15 maart

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Hieronder vindt u de actuele stand van zaken in de regio met betrekking tot het coronavirus.

Besmettingen in de regio

In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 maart is bevestigd dat zes inwoners van de regio Zuid-Holland Zuid positief getest zijn op besmetting met het coronavirus. Het betreft drie personen uit de Hoeksche Waard. 

Nieuw beleid testen en contactonderzoek in de regio

Het testbeleid voor het coronavirus is voor onze regio aangepast. Vanaf nu worden alleen patiënten die verdacht zijn voor COVID-19 én een verhoogd risico hebben op een ernstig verloop, getest áls dit van belang is voor de verdere behandeling. 

Het contactonderzoek van de GGD richt zich niet meer op de groep zonder verhoogde kans op ernstig beloop, maar zal zich vooral richten op de groepen kwetsbare patiënten. Tot de risicogroep behoren:

  • personen van 70 jaar en ouder;
  • personen met onderliggend lijden (conform de indicatie voor de jaarlijkse griepvaccinatie);
  • ernstig zieke patiënten met luchtwegklachten en opname-indicatie.

Stand van zaken zorg in de regio

We kunnen de zorg in onze regio tot op heden goed aan. Er is nog steeds voldoende zorgcapaciteit. Ziekenhuizen in onze regio voeren voorlopig uitsluitend dringend noodzakelijke behandelingen uit. Alle niet-spoedeisende behandelingen worden uitgesteld.

Verpleeg- en verzorgingshuizen openen aparte afdeling voor ernstig zieke mensen

Verpleeg- en verzorgingshuizen in onze regio openen aparte afdelingen voor bewoners die ernstig ziek zijn, om het risico op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie

Voor meer informatie, veel gestelde vragen en actuele informatie verwijzen wij naar de website van het RIVM of bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 (dagelijks bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur).

Er is vanuit de GGD Zuid-Holland Zuid ook een callcenter beschikbaar. Dit is op maandag tot en met vrijdag bereikbaar via het telefoonnummer: 078 – 770 85 80.