Terug naar het overzicht

Sobere herdenking Watersnoodramp in Numansdorp

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag is het 68 jaar geleden dat grote delen van Zeeland, de Zuid-Hollandse eilanden en Noord-Brabant onder water kwamen te staan. Vele mensen kwamen om het leven tijdens deze alles verwoestende watersnoodramp. Ook in de Hoeksche Waard waren slachtoffers te betreuren, met name in Numansdorp. Traditiegetrouw wordt daar op de zaterdag voor 1 februari de ramp herdacht bij het Watersnoodmonument. Burgemeester van Hemmen woonde de herdenking bij aan de Korte Boomweg en legde een krans namens het gemeentebestuur.

Ook aanwezig waren voorzitter Mirjam Pegels en Dick Holster van buurtvereniging ‘De Schuring’. De laatste legde een krans namens de buurtvereniging. Door corona vond de herdenking dit jaar helaas plaats zonder nabestaanden, buurtbewoners en ander publiek.

In de Hoeksche Waard kwamen 139 mensen om het leven. Daarvan kwamen er 56 uit Numansdorp. De meeste slachtoffers vielen in de voormalige Ambachtsheerlijkheid in het buurtschap Schuring. Hier werden hele gezinnen meegesleurd en overleefden de Watersnoodramp niet.