Terug naar het overzicht

Scootmobiel Informatiedag in Oud-Beijerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Dinsdag 21 september organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Hoeksche Waard een Scootmobiel Informatiedag. Deze cursus is bedoeld om de verkeerstheorie te behandelen en om te kijken of de eigen rijstijl veilig is. Door VVN worden dan persoonlijke adviezen gegeven om de rijvaardigheid te bevorderen en zo veilig mogelijk mobiel te zijn en te blijven. Het is geen examen en zeker niet verplicht. Opgeven kan tot 15 september en de activiteit kost niets. De dag start om 10.00 uur en eindigt om 15.15 uur.

Wat houdt de cursus in?

Tijdens het ochtendprogramma besteden we aandacht aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen krijgen volop de aandacht. Dit is erg belangrijk omdat u als gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan, het fietspad en het trottoir mag rijden. Voor u gelden dan de regels van bestuurder, fietser of voetganger en hiervoor gelden niet dezelfde regels. ’s Middags rijdt u onder begeleiding in uw eigen scootmobiel een route door de wijk. Ook testen we uw rijvaardigheden. Na de training krijgt u een persoonlijk advies op papier en een bewijs van deelname. Tijdens de praktijkoefeningen ’s middags is er een leverancier van scootmobielen aanwezig om eventuele kleine ongemakken aan uw scootmobiel direct te verhelpen.

Voor wie is deze cursus bestemd?

Iedere belangstellende, die in het bezit is van een scootmobiel en woonachtig is in gemeente Hoeksche Waard.

Waar en wanneer?

De informatiedag is op 21 september 2021 en duurt van 10.00 uur tot 15.15 uur. De locatie is de kantine van voetbalvereniging SHO, Langeweg 18, 3262 LE Oud-Beijerland. Wij zorgen voor koffie en een lunch. Aan de training zijn géén kosten verbonden. Ook de koffie en lunch zijn gratis.

Hoe schrijft u in?

Om mee te kunnen doen moet u zich wel aanmelden. Dit kan bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland via e-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl of per telefoon 0184-685 3187. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden.

U las zojuist een bericht van Veilig Verkeer Nederland.