School met de Bijbel in Nieuw-Beijerland School op SEEF en winnaar van een ANWB Verkeersplein

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Donderdag 13 oktober ontving School met de Bijbel in Nieuw-Beijerland voor de vijfde keer het label SCHOOL op SEEF. Wethouder Mobiliteit Harry van Waveren reikte het label al fietsend uit aan schooldirecteur Johan Matze. Kinderburgemeester Chris Buitendijk was ook aanwezig en sprak de kinderen kort toe. Daarna werd op het schoolplein het pas aangelegde ANWB Verkeersplein feestelijk geopend, waarna de leerlingen direct hun eerste verkeersles volgden op het plein. Ook was er voor alle kinderen een verkeerslesboekje en een medaille.

De School met de Bijbel in Nieuw-Beijerland heeft verkeer hoog in het vaandel staan. Dit blijkt uit een volledig schoolactieplan en een meerjarenplanning met diverse verkeersactiviteiten. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland besloot daarom samen met de ANWB dat de school in aanmerking kwam voor een ANWB Verkeersplein.

ANWB Verkeersplein

Het ANWB Verkeersplein heeft als voornaamste doel kinderen op de basisschool de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. Het verkeersplein wordt daarom aangelegd op het schoolplein. Het ANWB Verkeersplein bevat onder andere een rotonde, een zebrapad en verkeersborden. Daarnaast ontvangen de winnende scholen een lespakket en een licentie naar de leerlijn ANWB Verkeerseducatie. Zo halen ze op een leuke en leerzame manier alles uit het ANWB Verkeersplein en gaan de kinderen straks goed voorbereid op pad.

Winactie

Landelijk deden bijna 300 scholen mee aan de winactie voor een ANWB Verkeersplein en werden er 100.000 stemmen uitgebracht. Per provincie werd er 1 verkeersplein toegekend. In Zuid-Holland heeft het ROV Zuid-Holland samen met de ANWB besloten om nog 2 scholen een ANWB Verkeersplein toe te kennen, waarvan de School met de Bijbel in Nieuw-Beijerland 1 van de gelukkige winnaars was. Bekijk hier de video die ROV Zuid-Holland van de feestelijke middag maakte.

SCHOOL op SEEF

SCHOOL op SEEF is het regionale lesprogramma rondom verkeersveiligheid voor basisscholen en leerlingen in Zuid-Holland. SCHOOL op SEEF biedt scholen en leerkrachten allerlei hulpmiddelen, zoals praktijk- en theorielessen, om aan de slag te gaan met verkeersveiligheid op en rondom de school. Elke 3 jaar worden de scholen die meedoen aan het programma beoordeeld op de mate waarin gewerkt wordt aan verkeersveiligheid. Als de beoordeling voldoende is, ontvangt de school het keurmerk ‘SCHOOL op SEEF’. SCHOOL op SEEF werkt onder andere samen met lokale netwerken als de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Hoeksche Waard. Het is onderdeel van het regionale programma ‘Maak een punt van nul’ van ROV Zuid-Holland.