Terug naar het overzicht

Samen aan de slag voor duurzame energie!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Alle energie die we gebruiken duurzaam opwekken door zon of wind. Dat wil gemeente Hoeksche Waard in 2040 bereiken. Dit lijkt nog ver weg, maar om het voor elkaar te krijgen moeten we nu al actie ondernemen. Ook u kunt meehelpen!

Gemeente Hoeksche Waard organiseert samen met het Regionaal Energieloket verschillende acties om dit doel te bereiken. Dit gebeurt in fases. Wanneer uw dorp of buurt aan de beurt is, ontvangt u een brief.

Zonnepanelenactie

Inwoners kunnen voordelig zonnepanelen aanschaffen en hiermee zelf energie opwekken. Daarmee wordt flink bespaard op uw energierekening. Ook is het beter voor het milieu. Inwoners  krijgen over deze actie in de loop van dit jaar een brief. Deze brieven worden op 4 momenten verstuurd (4 fases), op elk moment zijn andere dorpen/woonkernen aan de beurt. De eerste fase is inmiddels gestart voor inwoners van onder andere Strijen, Strijensas en Numansdorp (zuidoostelijke deel van de Hoeksche Waard).

Energiebesparing en verduurzamen woning

In een energiezuinig huis woont u prettiger én houdt u aan het einde van de maand meer geld over. Daarnaast is energiebesparing beter voor het milieu. Samen met het Regionaal Energieloket starten we daarom met duurzame buurtacties. Hiermee willen wij u gericht informeren over de mogelijkheden die er zijn om uw eigen woning in logische stappen verder te verduurzamen. De mogelijkheden tot verduurzamen en energie besparen zijn verschillend per type woning. Het Regionaal Energieloket maakt daarom, op ons verzoek, van de meest voorkomende woningtypen per fase een advies op maat. Onlangs zijn de buurtacties gestart in Maasdam, Heinenoord, Westmaas en Klaaswaal.

Inwoners uit de bovengenoemde dorpen kunnen nog meedoen met de aankoopacties. Kijk voor deze en meer informatie (alvast) op www.regionaalenergieloket.nl.