Terug naar het overzicht

Ruilen? Wij een tegel, u twee plantjes!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Zaterdag 30 oktober deelde gemeente Hoeksche Waard, voor in de Nationale Klimaatweek, in ruil voor 1 of meer (tuin)tegels, plantjes uit. Inwoners die bezig zijn met het aanleggen van een groene tuin of geveltuin, konden bij de Intratuin in Numansdorp 2 bij- en insectvriendelijke plantjes ophalen. Veel inwoners hadden, ondanks het slechte weer, de moeite genomen 1 of meerdere tegels in te leveren. Wethouder Harry van Waveren (openbare ruimte) nam de tegels met enthousiasme aan.

Harry van Waveren legt uit: “Het vergroenen van tuinen is een vrij eenvoudige en leuke manier om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Groene tuinen zijn niet alleen mooi om te zien maar helpen ook bij het vasthouden van water in de bodem.”

Door het veranderende klimaat komen extreme regenbuien, of juist lange periodes van droogte, vaker voor. We kunnen onze omgeving daarop zo goed mogelijk inrichten en aanpassen. Dat wordt klimaatadaptatie genoemd. In Nederland, en ook in de Hoeksche Waard, zijn veel betegelde tuinen te vinden. Terwijl groene tuinen zoveel meer te bieden hebben. Beplanting zorgt voor verkoeling in de zomer en houdt water in de bodem vast. Groene tuinen zijn goed voor de biodiversiteit, helemaal als daar planten instaan die favoriet zijn bij bijen en vlinders. Gemeente Hoeksche Waard wil de aanleg van groen en andere klimaatadaptatieve maatregelen stimuleren. Wilt u weten wat u kunt doen? Op onze website vindt u meer informatie over klimaatadaptatie en de subsidieregeling klimaatadaptatie.