Terug naar het overzicht

Regenboogvlag wappert in de Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Als gemeente geloven we in gelijkwaardigheid en denken in mogelijkheden. Daarom werken we in gezamenlijkheid aan een inclusieve samenleving, waaraan iedereen mee doet en waarde heeft. Daarom hijsen we vandaag de Regenboogvlag.

Burgemeester Bram van Hemmen deed dat om 8.30 uur bij het gemeentehuis in Maasdam. Wethouder Joanne Blaak hees op datzelfde tijdstip de Regenboogvlag bij het gemeentehuis in Oud-Beijerland.

Regenbooggemeente

Sinds 8 januari 2019 zijn wij een Regenbooggemeente. Wij willen hiermee de acceptatie van LHBTI-inwoners bevorderen. Daarom sluiten we ook aan bij de wereldwijde Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt. Met die dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel, transgender of mensen met een intersekse conditie openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit te kast komen, oftewel de coming-out. Dit jaar valt Coming-Outdag op zondag. Vanuit het landelijke vlaggenprotocol hijsen wij dan geen vlaggen en daarom is het moment naar maandag verplaatst.