Terug naar het overzicht

Project rookvrije sportverenigingen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. We zien dat steeds meer sportverenigingen ook buiten rookvrij worden. Daar zijn we blij mee, want een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld en beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken. Zien roken, doet roken.

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Misschien heeft uw sportvereniging ook al eens nagedacht om rookvrij te worden, maar weet u niet zo goed wat dit precies inhoudt of hoe u dit kan opzetten? Hiervoor willen wij u de komende maanden gerichte ondersteuning bij aanbieden.

Project ZHZ Rookvrije sport

Gemeente Hoeksche Waard doet mee de regionale project van de GGD ZHZ om extra in te zetten op rookvrije sportverenigingen. Dit doen wij als GGD ZHZ, Hoeksche Waard Actief en Youz omdat we het landelijke initiatief van de Rookvrije Generatie steunen. We geloven dat we hierin op lokaal niveau het meeste verschil kunnen maken.

De komende tijd bieden wij vanuit Youz extra ondersteuning aan. Wij zijn expert op het gebied van verslavingspreventie en hebben al meerdere verenigingen begeleid om rookvrij te worden. Youz biedt begeleiding bij het creëren van draagvlak, hoe te communiceren over een rookvrije omgeving en helpen bij het opstellen van beleid.

Informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Youz: Nine de Vries via: n.devries2@anteszorg.nl. Voor aanmelden kunt u dit formulier invullen.

Wilt u alvast meer lezen over de rookvrije generatie? Kijk dan op de website Rookvrije Generatie Sport.

U las zojuist een nieuwsbericht van GGD Zuid-Holland Zuid.