Terug naar het overzicht

Per 1 juni reguliere dienstregeling Connexxion

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Na de start van de coronacrisis is Connexxion per ongeveer half maart een aangepaste afgeschaalde dienstregeling gaan rijden. Nu een aantal maatregelen vanuit de overheid weer versoepeld worden, kan het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee weer meer gaan rijden.

Tot zondag 31 mei geldt de huidige aangepaste dienstregeling die Connexxion vanaf ongeveer half maart rijdt. Per 1 juni zal Connexxion de reguliere (winter)dienstregeling weer hervatten met enkele uitzonderingen.

De uitzonderingen op lijnen/ritten die nog niet gaan rijden in de dienstregeling per 1 juni zijn:

  • Van de lijnen 436 en 437 zullen de spitsritten met ritnummers 26, 27, 31, 33, 36, 37, 90, 99, 102, 112, 115, 128, 131, 134, 135, 140, 141 nog niet rijden.
  • Rit 30 van lijn 436 wordt ingekort en rijdt dan alleen tussen Den Bommel P+R en Dirksland Ziekenhuis.
  • De buurtbussen lijnen 711/712 rijden nog niet.

Deze uitzonderingen gelden vooral omdat deze ritten het meest gebruikt worden door forenzen en/of studenten. Voor deze doelgroepen gelden nog steeds beperkingen met betrekking tot werken op kantoor (werk zoveel mogelijk thuis) en naar school gaan. De buurtbussen zullen nog niet rijden, omdat het voor zowel de passagier als voor de chauffeur nog niet de juiste maatregelen getroffen kunnen worden tegen het coronavirus. Denk hierbij aan gepaste afstand en zo min mogelijk contract tussen chauffeur en reizigers. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

Connexxion adviseert reizigers om kort voor hun reis de online reisplanner te informeren voor actuele reisinformatie.

Veranderingen voor de reiziger per 1 juni

Reizen in het openbaar vervoer zal per 1 juni wel iets anders zijn. Reizigers zijn vanaf 1 juni namelijk verplicht om een mondkapje te dragen. Hier moeten reizigers zelf voor zorgen.

Wat er niet veranderd is dat reizigers nog steeds achterin de bus moeten instappen. Ook is het nog niet mogelijk om een kaartje te kopen bij de buschauffeur. Een kaartje kan gekocht worden op de website van Connexxion of er kan gereisd worden met een OV-chipkaart.

De capaciteit in de bussen is vanwege de coronamaatregelen minder dan normaal. Connexxion verwacht dat de reizigers hier rekening mee houden en hoopt op begrip voor de situatie.