Terug naar het overzicht

Pas op de plaats voor proces zonnepark Heinenoord

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De afgelopen maanden was er veel te doen over zonnepark Heinenoord. Wethouder Piet van Leenen besloot dan ook om een pas op de plaats te maken in het proces. Het project en daarmee de aanvraag voor de omgevings-vergunning is gepauzeerd.

“Ik had de afgelopen tijd verschillende gesprekken met bewoners over de ontwikkelingen in het gebied”, aldus wethouder Piet van Leenen. “Ook heb ik de uitslag van de enquête tot me genomen, die door veel inwoners uit Heinenoord is ingevuld. Ik heb veel waardering voor de aanpak en opzet van de enquête. Eigenlijk was in alle gesprekken de belangrijkste boodschap: ‘betrek ons, het gaat om onze woonomgeving’. En dat gaan we de komende tijd doen.”

Samen optrekken

Gemeente Hoeksche Waard en Eneco maken een pas op de plaats in het proces voor het zonnepark. Het project en daarmee de aanvraag voor de omgevingsvergunning is dan ook gepauzeerd. De komende tijd gaan we in gesprek met een aantal inwoners en andere betrokkenen om te bedenken hoe we het proces verder samen kunnen oppakken.

Bijeenkomst voor de zomervakantie

Voor de zomervakantie organiseert de gemeente een (digitale) bijeenkomst voor de inwoners van Heinenoord en andere betrokkenen. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek over alle ontwikkelingen die spelen in het gebied De Buitenzomerlanden.

Visie ‘De Buitenzomerlanden; opladen aan de Oude Maas’

In deze visie staat beschreven dat we toewerken naar het hoofddoel, een mooi natuurgebied vanaf Klein Profijt in Oud-Beijerland tot aan Puttershoek met meer ruimte voor (getijden)natuur. Ook beschrijft de visie het windpark en zonnepark. Die projecten voor duurzame energie dragen op hun beurt weer (financieel) bij aan de verbeteringen aan de natuur. Eind 2018 stelde de gemeenteraad van Binnenmaas de visie vast.

In juni ontvangen alle inwoners van Heinenoord een folder over de visie. De volledige visie kunt u vinden op de pagina Buitenzomerlanden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het project op de pagina Buitenzomerlanden. Onder het kopje ‘Documenten’ vindt u onder andere de visie en de nieuwsbrief.