Terug naar het overzicht

Oudste inwoner Hoeksche Waard mevrouw Vos-Vermeer wordt 107

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag is mevrouw Vos-Vermeer uit Puttershoek jarig. En ze is niet zomaar jarig, vandaag viert ze dat ze 107 jaar geleden op 28 augustus 1914 ter wereld kwam. Ze is en blijft daarmee de oudste inwoner van de Hoeksche Waard. Burgemeester Bram van Hemmen ging namens het gemeentebestuur op visite en nam een mooie bos bloemen en 107 bonbons voor haar mee. Ook had hij gezorgd voor wat muzikale omlijsting die mevrouw toezong voor haar verjaardag.

Mevrouw Vos-Vermeer is geboren in Strijen en heeft vanaf haar huwelijk gewoond op Tiengemeten, waar haar man een boerenbedrijf runde. Daar kreeg het echtpaar 3 kinderen, waarvan helaas 1 zoon overleden is. Eind jaren ’60 hebben de kinderen het bedrijf overgenomen en verhuisde het echtpaar naar Zuid-Beijerland. Sinds 1972 is mevrouw Vos weduwe, maar alleen is ze allerminst. Inmiddels is de familie namelijk uitgebreid met 6 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. 

Mevrouw Vos-Vermeer woont sinds 10 jaar in ‘t Huys te Hoecke in Puttershoek. Ze is nog redelijk goed van geest, maar helaas gaan haar gehoor en zicht wat achteruit. Ze houdt van schilderen, bingo en bloemschikken. Ook geniet ze enorm van de bezoekjes van de kinderen en (achter)kleinkinderen. Gelukkig is dat nu weer mogelijk. Ze miste deze bezoekjes heel erg toen dit niet kon vanwege de coronamaatregelen.