Terug naar het overzicht

Ouderenmishandeling voorkomen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Afgelopen dinsdag was het de Internationale dag tegen Ouderenmishandeling. Een dag die in het leven is geroepen om wereldwijd aandacht te vragen voor dit onderwerp, want ouderenmishandeling komt te veel en overal voor. Bijna altijd zijn de slachtoffers ouderen die afhankelijk worden van extra hulp of zorg en in de meeste gevallen gaat het om financieel misbruik.

Vermoed u ouderenmishandeling?

In Nederland hebben jaarlijks ongeveer 120.000 mensen te maken met ouderenmishandeling. In onze regio wordt samengewerkt om ouderenmishandeling te voorkomen en te stoppen. Mensen die een vermoeden hebben, of gewoon advies willen, kunnen altijd terecht bij hun huisarts of bij het wijkteam Hoeksche Waard, ook te bereiken op telefoonnummer 088 – 123 99 25. Zij hebben de kennis in huis om te adviseren en in gesprek te gaan met een oudere, of om beschermingsbewind in te schakelen.

Ook kan bij Veilig Thuis, hét aanspreekpunt als het gaat om financieel misbruik en ander huiselijk geweld, anoniem advies worden ingewonnen. Kijk voor meer informatie op de website van Veilig Thuis of bel 0800-2000, want alleen samen kunnen we financieel misbruik stoppen.