Terug naar het overzicht

Opa’s en oma’s gezocht als steungezin

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanuit Stichting Buurtgezinnen zijn we hard op zoek naar (surrogaat) opa’s en oma’s die graag een overbelast gezin in de buurt willen ondersteunen met hun tijd en aandacht. Geregeld komen hulpvragen binnen met het verzoek voor een opa en/of oma als steungezin. Bijvoorbeeld voor een kind dat een rustige plek nodig heeft na schooltijd, of een moeder met een peuter die graag met een oma samen uitstapjes wil doen. Maar ook hebben we een vraag vanuit een vluchtelingengezin dat een opa en oma in Nederland moet missen.

Benieuwd wat u kunt betekenen voor één van deze gezinnen?

Kijk dan op de website Buurtgezinnen (zoekterm: Hoeksche Waard) voor de oproepen. U kunt zich via onze website aanmelden. Daarna neemt coördinator Thirza Barth contact met u op om een afspraak in te plannen. Heeft u vragen of behoefte aan uitleg? Mail dan naar thirza@buurtgezinnen.nl of bel 06 – 43 13 94 68.

Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk.

U las zojuist een nieuwsbericht van Stichting Buurtgezinnen.