Terug naar het overzicht

Oordeelsvormende vergadering 3 en 5 november

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Volgende week is het de week dat de raad zijn oordeel kan vormen over verschillende voorstellen van het college. Op dinsdag 3 november praat de raad over ‘reguliere’ zaken. Zo staat de Stichting Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven in de Hoeksche Waard op de agenda. Op donderdag 5 november vormt de raad zijn mening over de begroting 2021. Beide bijeenkomsten zijn vanwege coronamaatregelen digitaal.

Oordeelsvorming live online te volgen

U kunt de oordeelsvormende bijeenkomsten op 3 en 5 november live online volgen via https://hoekschewaard.raadsinformatie.nl/live. De uitzendingen beginnen om 19.30 uur.

Oordeelsvorming 3 november

In deze oordeelsvormende bijeenkomst bespreekt de raad de Winkeltijdenverordening, een bestemmingsplan, twee zienswijzen Jeugd, twee voorstellen van de Wet Arhi (Algemene wet Regels Herindeling), de ombudsvoorziening, de rechtspositie van de medewerkers van de griffie en de oprichting van de Stichting Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven Hoeksche Waard .  

Het laatstgenoemde onderwerp hebben we hieronder kort voor u uitgelicht.

Stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven Hoeksche Waard

Ook in de Hoeksche Waard verwachten we dat er de komende jaren veel banen vrij komen. Vooral in de techniek, ICT, zorg en de land- en tuinbouw. Er zijn straks vakmensen nodig die deze vacatures kunnen invullen. Daarom willen onderwijs en bedrijfsleven in de Hoeksche Waard gaan samenwerken in een stichting. Ook de gemeente wil deelnemen.  

Oordeelsvorming 5 november

In deze bijeenkomst bespreekt de raad de begroting van de gemeente voor volgend jaar. Waar wil het college het geld aan uitgeven en wat vindt de raad daar van?

De gehele agenda en de stukken voor deze bijeenkomsten vindt u op https://hoekschewaard.raadsinformatie.nl/.