Terug naar het overzicht

Online informatievond ‘Netcongestie in de Hoeksche Waard’ voor ondernemers en grootverbruikers van elektriciteit 

Op 1 februari kondigde regionaal netbeheerder Stedin netcongestie aan voor nieuwe aanvragen voor het (extra) terugleveren van elektriciteit (stroom) door grootverbruikers in de Hoeksche Waard. Grootverbruikers hebben een elektriciteitsaansluiting groter dan 3 x 80 ampère. Op woensdag 14 februari van 19.30 tot 20.30 uur is er een online informatieavond voor ondernemers en andere geïnteresseerden over de aangekondigde netcongestie.  

Meld u aan voor de informatieavond 

Wilt u weten wat de aangekondigde netcongestie betekent voor uw bedrijf of organisatie? Meld u dan aan via dit formulier. Tijdens de avond hoort u wat de netcongestie voor uw bedrijf(svoering) betekent en krijgt u tips en inspiratie over wat wel mogelijk is in het zelf opwekken van energie en/of het verduurzamen van uw bedrijfspand. Ook kunt u uw vragen stellen. De avond wordt georganiseerd door gemeente Hoeksche Waard in samenwerking met Stedin en Stichting Energieke Regio Hoeksche Waard. Deelname is gratis. 

Meer informatie over de aangekondigde netcongestie 

Het elektriciteitsnet is zo goed als vol voor het terugleveren van elektriciteit; het net kan geen nieuwe grote hoeveelheden teruggeleverde stroom vervoeren. Het risico op stroomstoringen is dan te groot. Daarom plaatst Stedin vanaf 1 februari nieuwe aanvragen voor (extra) grootschalig terugleveren van elektriciteit voorlopig op een wachtlijst. Voor het terugleveren van kleinere hoeveelheden elektriciteit van zonnepanelen op daken van huishoudens, kleine bedrijven en overige kleinverbruikers zijn er op dit moment geen gevolgen. Er zijn ook geen gevolgen voor het afnemen van elektriciteit.  

Kijk voor meer informatie over de aangekondigde netcongestie en hoe hiermee om te gaan op de pagina over netcongestie.