Terug naar het overzicht

Ongelooflijk: nieuwe bushaltes ontbreken

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Met ingang van zondag 9 januari 2022 rijdt Connexxion in de regio Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee (HWGO) volgens een nieuwe dienstregeling. Maar twee nieuwe haltes ontbreken. “Dit is voor mij onbestaanbaar”, aldus wethouder Harry van Waveren. “Ik begrijp de keuzes die gemaakt zijn, ook al ben ik niet overal blij mee. Maar we hebben ook afspraken gemaakt met provincie Zuid-Holland over de aanleg van nieuwe haltes zodat dorpen bereikbaar blijven. Als wegbeheerder zijn zij verantwoordelijk voor deze haltes. Bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling, die op hoofdlijnen half 2021 al bekend was, zouden deze haltes klaar moeten zijn. Dit geldt voor de nieuwe halte bij Tienvoet maar ook voor de nieuwe halte bij de Vrouwehuisjesweg in Mijnsheerenland. Ik ga er dan ook vanuit dat deze haltes deze week operationeel zijn en reizigers er gebruik van kunnen maken.”

Gevolgen nieuwe dienstregeling 

De nieuwe dienstregeling betekent Oud-Beijerland andere routes voor de lijnen 160, 170 en 171. Lijn 160 rijdt niet meer via de zuidkant van het centrum en de meeste bussen rijden ook niet meer door de wijk Croonenburgh. In andere dorpen zoals Klaaswaal en Mijnsheerenland stopt de bus alleen nog op de provinciale weg en rijdt de bus niet meer door de dorpen. Voor Heinenoord geldt dat lijn 163 nog wel door het dorp rijdt, maar alleen overdag op werkdagen. Op andere momenten, ’s avonds en in het weekend, kunnen reizigers gebruik maken van OV-op-Maat. Ook kunnen reizigers naar en uit Heinenoord gebruik maken van de nieuwe halte Tienvoet bij de busbaan langs de N217. Maar deze halte is op dit moment nog niet gerealiseerd.  

De sterke daling in reizigers als gevolg van corona heeft impact op het openbaar vervoer. Connexxion heeft in overleg met de Provincie Zuid-Holland en reizigersorganisaties de dienstregeling voor 2022 daarom flink aangepast.