Terug naar het overzicht

Nieuwe dienstregeling Connexxion start zondag 9 januari 2022

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Met ingang van zondag 9 januari 2022 rijdt Connexxion in de regio Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee (HWGO) volgens een nieuwe dienstregeling. De teruggang in reizigers als gevolg van corona heeft impact op het openbaar vervoer. Ook in HWGO zijn door de sterke daling in het aantal reizigers veel minder inkomsten. Naar aanleiding van het tekort dat zo ontstaat, hebben we in overleg met de Provincie Zuid-Holland en reizigersorganisaties de dienstregeling dit jaar flink moeten aanpassen. Hoewel we ook kosten moeten besparen, willen we optimaal blijven aansluiten bij de reizigersvraag.

Wijzigingen

De belangrijkste wijziging in de nieuwe dienstregeling is dat buslijnen waarvan weinig reizigers gebruik maken, worden gecombineerd, minder vaak rijden of komen te vervallen. Op die manier ontstaat financiële ruimte waardoor buslijnen waar véél reizigers gebruik van maken, kunnen blijven rijden. Met de nieuwe OV-dienst ‘OV-op-Maat’ kan Connexxion toch een dekkend OV-netwerk garanderen. Alle reizigers kunnen met het openbaar vervoer blijven reizen: 99% van de reizigers behoudt vast OV en 1% van de reizigers reist met OV-op-Maat.

OV op Maat

OV-op-Maat is een OV-dienst waarmee de reiziger vanuit een aantal plaatsen binnen HWGO, waar op bepaalde tijden geen reguliere OV-bus rijdt, gemakkelijk kan reizen naar en van een overstaphalte waar een vaste buslijn rijdt. De bereikbaarheid van veel kleine plaatsen wordt zo verbeterd door OV-op-Maat. Bij OV-op-Maat zijn de reguliere OV-tarieven en abonnementen van toepassing. De reiziger kan een OV-op-Maat rit reserveren via de OV-op-Maat app of via het telefoonnummer van OV-op-Maat: 088-600 0987. Informatie over opstaplocaties, prijzen en reserveringsmogelijkheden is te vinden op de website van Connexxion.

Even wennen

Sommige reizigers zullen in 2022 reizen via een andere halte of route, of op een andere wijze. Natuurlijk is het even wennen, deze veranderingen, maar de bereikbaarheid in de concessie HWGO is zo voor alle inwoners en reizigers gegarandeerd. Een volledig en gedetailleerd overzicht van alle wijzigingen is te vinden op de website van Connexxion. Ook zijn alle wijzigingen opgenomen in de app van Connexxion en van OV9292.

U las zojuist een nieuwsbericht van Connexxion.