Terug naar het overzicht

Nieuw schooljaar, maar krap bij kas? Samen lossen we het op

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het nieuwe schooljaar brengt ook weer nieuwe kosten met zich mee. In gezinnen met een laag inkomen is er niet altijd genoeg geld voor schoolreisjes, woordenboeken of een goede fiets. De gemeente helpt met een bijdrage voor de schoolkosten via de Meedoenregeling.

Voor wie is de Meedoenregeling bedoeld?

Voor ouders of verzorgers van kinderen tot 18 jaar met een laag inkomen en zonder veel eigen geld of bezittingen. Wat een laag inkomen is, hangt dus af van uw situatie. Via de tabel op onze website checkt u eenvoudig of u recht heeft op de Meedoenregeling. Ontvangt u al een uitkering van de gemeente? Bespreek de regeling dan met uw klantmanager.

Hoe vraagt u de Meedoenregeling aan?

Op de pagina ‘Bijdrage voor schoolkosten’ vindt u het aanvraagformulier. Meestal ontvangt u na uiterlijk 8 weken een reactie van de gemeente. Soms duurt het langer, bijvoorbeeld omdat er gegevens ontbreken. Vul het formulier dan ook zo volledig mogelijk in.

Meer informatie of heeft u een vraag?

Kijk dan op de pagina ‘Bijdrage voor schoolkosten’, bel naar telefoonnummer 14 0186 / 088 – 647 36 47 of mail naar info@gemeentehw.nl.