Terug naar het overzicht

Nieuw ondernemersplatform voor en door ondernemers

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Tijdens de algemene ledenvergadering van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard op woensdagavond 24 mei werden de aanwezigen aangenaam verrast met de lancering van een nieuw digitaal ondernemersplatform. De website ondernemendhw.nl is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente en verschillende ondernemerscollectieven. Het platform biedt volop informatie en inspiratie voor Hoeksche Waardse ondernemers.

Doorontwikkeling ondernemersloket

Waar vind je als ondernemer actuele informatie over energiebesparing? Op welke bedrijventerreinen in de Hoeksche Waard zijn er kavels beschikbaar? Bij wie moet je zijn als je specifieke kennis nodig hebt of wilt samenwerken? Het antwoord op deze en nog 1.000 andere vragen vinden ondernemers op de website Ondernemend Hoeksche Waard. De lancering van de website is onderdeel van een langer traject waarbij de gemeente in samen met ondernemers werkte aan een betere informatievoorziening en het optimaliseren van de bereikbaarheid. Eerst is het ondernemersloket op de gemeentelijke website opnieuw ingericht en is de bereikbaarheid verbeterd. De gemeente en ondernemers hadden de wens om een online samenwerkingsportal te realiseren en een laagdrempelige samenwerking tussen ondernemers, ondernemerscollectieven, gemeente en maatschappelijke organisaties tot stand te brengen.

Op ondernemendhw.nl vinden ondernemers nu alle relevante informatie en inspiratie. Zowel de gemeente als Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) en StartSmart Hoeksche Waard hebben bijgedragen aan de inrichting van het platform. Alle partijen plaatsen nieuwsberichten en evenementen om de website actueel te houden. Wethouder Paul Boogaard (economische zaken): “Ondernemers zijn onmisbaar voor de Hoeksche Waard. Het is daarom goed dat er nu 1 plek is waar de Hoeksche ondernemer zijn of haar informatie vandaan haalt. Ik sta hier vandaag met de OHW en StartSmart HW, maar ook LTO Noord en de Detailhandelsraad hebben bijgedragen. Het is dus echt iets van ons samen en daar ben ik ontzettend trots op.”

Veel potentie

Aan het eind van de algemene ledenvergadering presenteerden Frank van den Ouden (voorzitter OHW), Martijn de Ruiter (voorzitter StartSmart HW) en wethouder Boogaard het ondernemersplatform aan de aanwezigen. De ondernemers waren zichtbaar enthousiast over het initiatief. “Ik kan niet genoeg benadrukken dat we elkaar echt nodig hebben”, meent Van den Ouden. “We delen veel belangen en dit platform is daar een mooi voorbeeld van. Ook andere collectieven zijn van harte welkom om via ondernemendhw.nl ondernemers in de Hoeksche Waard te bereiken. Voor OHW is het een mooie kans om te laten zien hoe actief wij al zijn voor ondernemers. Onze verschillende commissies hebben een prominente plek gekregen.” Ook De Ruiter deelt de mening over de gezamenlijke aanpak: “Het is mooi met elkaar iets te ontwikkelen waarmee we elkaar verder helpen op ons eiland. Of je nu starter bent of ervaren, ondernemendhw.nl geeft je richting. We hebben volop ideeën om dit platform verder uit te breiden en er volgt dus ongetwijfeld nog veel meer moois. En daar werken we graag aan mee!”

Belangrijke onderwerpen zoals duurzaamheid, de lokale arbeidsmarkt en vestigen worden op ondernemendhw.nl uitgebreid belicht. De lokale inslag maakt de informatie voor de Hoeksche ondernemer relevant. Ook zaken waarvoor men bij de gemeente moet zijn, komen uitgebreid aan bod. Op de homepage worden nieuwsberichten en agenda-items zoals bijeenkomsten en evenementen getoond. Door de actualiteit en de mogelijkheid om nieuwe onderwerpen toe te voegen, heeft ondernemendhw.nl veel potentie.

Wethouder Paul Boogaard (Gemeente Hoeksche Waard), Frank van den Ouden (Ondernemersvereniging Hoeksche Waard) en Martijn de Ruiter (StartSmart Hoeksche Waard) presenteren het nieuwe digitale platform.