Terug naar het overzicht

Negatief zwemadvies voor strandjes Westmaas en Mijnsheerenland ingetrokken

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Omgevingsdienst Midden-Holland heeft deze week opnieuw het water van de Binnenmaas gecontroleerd bij de strandjes in Mijnsheerenland en Westmaas. De kwaliteit van het zwemwater was verbeterd en er werden geen giftige blauwalgen in de monsters aangetroffen. Daarom heeft de omgevingsdienst het negatief zwemadvies ingetrokken.

Het water wordt wekelijks gecontroleerd

Vooral in het zwemseizoen – 1 mei tot 1 oktober – vindt er regelmatig controle plaats. Daarom kan het advies wekelijks verschillen. De kwaliteit van het water wordt onder andere beïnvloed door de buitentemperatuur, windrichting en windsnelheid, maar ook de aanwezigheid van waterplanten. Van tijd tot tijd worden er blauwalgen in het water van de Binnenmaas aangetroffen. Het ‘tot bloei komen’ van blauwalgen heeft met veel factoren te maken. Dat gebeurt dus zeker niet alleen bij warm weer. Er zijn zelfs soorten die van koud weer houden. Check daarom voordat u gaat zwemmen welk advies geldt voor de locatie die u wilt bezoeken.

Meer informatie op www.zwemwater.nl of gebruik de zwemwater-app

Op de website zwemwater.nl kunt u de actuele stand van zaken controleren van alle officiële buitenzwemplekken in Nederland. Op een kaartje kunt u zien of er voor een bepaalde locatie een negatief zwemadvies is afgegeven. Ook leest u op deze website meer over eventuele gezondheidsrisico’s die u loopt als u zwemt in natuurwater. Of download de gratis zwemwater-app. Hier vindt u behalve alle informatie over de kwaliteit en veiligheid van de officiële buitenzwemplekken ook informatie over de aanwezigheid van bijvoorbeeld voorzieningen als wc’s, horeca, speelweide, trailerhelling, enzovoort.