Terug naar het overzicht

Negatief zwemadvies Haringvlietbrug Oost

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Bij de zwemlocatie Haringvlietbrug Oost in Numansdorp wordt het afgeraden om te zwemmen vanwege onvoldoende waterkwaliteit. Na meting blijkt de waarde Escherichia coli bacteriën te zijn toegenomen wat een grote kans op maag-/darmklachten veroorzaakt. Bent u in aanraking geweest met het water? Spoelt u zich dan goed af onder de douche (douchen is altijd een goed idee na zwemmen in oppervlaktewater).

Het water wordt wekelijks gecontroleerd

Vooral in het zwemseizoen – 1 mei tot 1 oktober – vindt er regelmatig controle plaats. Daarom kan het advies wekelijks verschillen. De kwaliteit van het water wordt onder andere beïnvloed door de buitentemperatuur, windrichting en windsnelheid, maar ook de aanwezigheid van waterplanten. Check daarom voordat u gaat zwemmen welk advies geldt voor de locatie die u wilt bezoeken.

Meer informatie op www.zwemwater.nl of gebruik de zwemwater-app

Op de website zwemwater.nl kunt u de actuele stand van zaken controleren van alle officiële buitenzwemplekken in Nederland. Op een kaartje kunt u zien of er voor een bepaalde locatie een negatief zwemadvies is afgegeven. Ook leest u op deze website meer over eventuele gezondheidsrisico’s die u loopt als u zwemt in natuurwater. Of download de gratis zwemwater-app. Hier vindt u behalve alle informatie over de kwaliteit en veiligheid van de officiële buitenzwemplekken ook informatie over de aanwezigheid van bijvoorbeeld voorzieningen als wc’s, horeca, speelweide, trailerhelling, enzovoort.