Terug naar het overzicht

Najaarsronde coronaprik loopt tot en met 22 december

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Bent u 60 jaar of ouder, zorgmedewerker met direct patiëntencontact of wordt u jaarlijks uitgenodigd voor de griepprik? Dan kunt u nog tot en met 22 december de coronaprik halen bij de GGD.

Met de coronaprik brengt u uw bescherming tegen ernstig ziek worden door corona weer op peil. 60-plussers hebben hierover een brief van het RIVM in de bus gehad, of ontvangen deze binnenkort. Soms staat er een ingeplande afspraak bij de GGD in de brief. Voor zwangeren en voor mensen (kinderen en volwassenen) met een verwijzing van een medisch specialist, geldt dat zij ook in heel 2024 de coronaprik kunnen krijgen.

Valt u binnen de doelgroep en wilt u nog de coronaprik halen?

Vanaf 4 december is het ook mogelijk om zonder afspraak een coronaprik te halen bij de GGD. Meer informatie zoals de locaties en actuele openingstijden vindt u op de pagina Prikken zonder afspraak van de Rijksoverheid. Maakt u toch liever een afspraak?  Plan dan hier uw afspraak (of bel met 0800-7070). U kunt tot en met 22 december 2023 bij de GGD terecht. Daarna is de najaarsronde voorbij en kunt u op de meeste GGD-priklocaties geen coronaprik meer halen. In de Hoeksche Waard kunt u zowel met als zonder afspraak voor een prik terecht in:

  • Oud-Beijerland – Sportcentrum De Boogerd, Hortensiastraat 5 (dinsdag – 10.00 tot 15.30 uur)
  • Strijen – Dorpshuis Streona, Stockholmplein 6 (donderdag – 10.00 tot 16.00 uur)

Kijk voor de andere locaties op de website van de GGD.

De coronaprik is vrijwillig

U kiest zelf of u de coronaprik wilt. Een coronaprik is dus niet verplicht. Informeer uzelf goed, zodat u de juiste keuze kunt maken. Op deze website van de Rijksoverheid vindt u veel informatie over corona en de coronaprik.