Terug naar het overzicht

Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De Heinenoordtunnel is in verband met regulier onderhoud 2 nachten dicht. De tunnelbuizen worden om en om afgesloten voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Gecombineerd met deze werkzaamheden worden ook onderzoeken uitgevoerd voor de renovatie van de tunnel in 2023 en 2024. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd. Het langzaam verkeer ((brom)fietsers, voetgangers en landbouwverkeer) ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Planning

De planning voor de afsluitingen is als volgt:

• Donderdag 12 augustus van 23.59 uur tot vrijdag 13 augustus 05.00 uur is de tunnelbuis richting Bergen op Zoom afgesloten.
• Vrijdag 13 augustus van 23.59 uur tot zaterdag 14 augustus 08.00 uur is de tunnelbuis richting Rotterdam afgesloten.

De tunnel is toegankelijk voor nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer kan de werkzaamheden passeren.

Omleiding wegverkeer

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A15, A16/A17. Verkeer van en naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid over de N217. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Extra reistijd en tol

Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis bedraagt de extra reistijd tussen de 10 en de 30 minuten. Zolang de Heinenoordtunnel afgesloten is, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat of de website vanAnaarBeter.nl, of bel 0800 – 8002 (gratis).