Terug naar het overzicht

Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) van 12-16 oktober

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De Heinenoordtunnel (A29) is van woensdag 12 oktober tot en met zondag 16 oktober ’s nachts afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden en aansluiting op een nieuwe energievoorziening. Van woensdagavond, donderdag- en vrijdagnacht is de tunnel in één rijrichting dicht. Zaterdag- en zondagnacht is de tunnel in beide rijrichtingen dicht. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Afsluitingen

In verband met onderhoud:

  • van woensdag 12 oktober 22.00 uur tot donderdag 13 oktober 05.00 uur is de tunnelbuis richting Rotterdam (richting het noorden), inclusief oprit Oud-Beijerland (21) dicht. 
  • in de nacht van donderdag 13 oktober op vrijdag 14 oktober van 00.00 tot 05.00 uur is de tunnelbuis richting Bergen op Zoom (richting het zuiden), inclusief oprit Barendrecht (20) dicht.

In verband met overgang op een nieuwe energievoorziening is de tunnel, inclusief oprit Barendrecht (20) en oprit Oud-Beijerland (21), dicht in beide rijrichtingen in de nacht van:

  • vrijdag 14 oktober op zaterdag 15 oktober van 00.00 uur tot 08.00 uur
  • zaterdag 15 oktober op zondag 16 oktober van 00.00 uur tot 09.00 uur

Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en de N217. Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Extra reistijd en tol

Tijdens de afsluitingen bedraagt de extra reistijd tussen de 10 en 30 minuten. Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting(en) dat de Kiltunnel in die rijrichting(en) tolvrij is.

Over de werkzaamheden

Rijkswaterstaat voert 6 keer per jaar onderhoudswerkzaamheden uit. Onderhoud aan de tunnel gaat altijd door, ook al wordt de tunnel in 2023 en 2024 gerenoveerd. Het onderhoud bestaat onder andere uit het schoonhouden en repareren van bijvoorbeeld de tunnelwanden, wegdek en signalering en onderhouden en testen van de verlichting, ventilatoren, camera’s en geluidsinstallaties. Ook controleren we de hulppostkasten. Met deze werkzaamheden zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat u veilig door de tunnel kunt blijven rijden.

In het weekend gaat de tunnel over op de nieuwe energievoorziening. De gehele energievoorziening is vervangen. Het noordelijke en zuidelijke deel van de tunnel is nu elk apart aangesloten. Als nu aan een kant de energievoorziening wegvalt, wordt dat opgevangen door de energievoorziening aan de andere kant. Dit maakt de dieselaggregaten die tot nu gebruikt werden bij het wegvallen van de energievoorziening overbodig.

Meer informatie

Meer informatie over deze werkzaamheden en de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op de website van Rijkswaterstaat. Daar vindt u ook informatie over de maatregelen die Rijkswaterstaat treft om de hinder te beperken wat u kunt doen om files te vermijden en zo de hinder voor uzelf en anderen te beperken.

U kunt zich via de website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief waarin we u op de hoogte houden van werkzaamheden. De renovatie is ook te volgen via Facebook.

Kijk voor routeinformatie op de website van Rijkswaterstaat of de website van A naar Beter.