Terug naar het overzicht

N489 voor 5 weken dicht

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanaf maandag 12 juli tot en met zondag 15 augustus legt de provincie Zuid-Holland een rotonde aan op de kruising N489-Raadhuislaan om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren. Het waterschap Hollandse Delta vervangt in dezelfde periode het persriool. De werkzaamheden worden tegelijkertijd uitgevoerd om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de werkzaamheden is de N489 afgesloten tussen de Reedijk en de Maasdijk/Westdijk.

Omleidingen voor verkeer

De N489 tussen de Reedijk en de Maasdijk/Westdijk is van maandag 12 juli tot en met zondag 15 augustus afgesloten voor alle verkeer. Daarnaast geldt op de Raadhuislaan een halve rijbaanafzetting. Verkeer wordt hier door verkeersregelaars om en om geleid. Voor de veiligheid van fietsers rijden fietsers en auto’s niet dezelfde omleidingsroutes. Alle omleidingen staan langs de weg aangegeven met borden. Bedrijven in het werkvak zijn te alle tijde vanaf 1 richting bereikbaar. Hulpdiensten kunnen bewoners en bedrijven altijd bereiken.

Werkzaamheden provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland legt op de kruising N489- Raadhuislaan een rotonde aan om de doorstroming te verbeteren. Daarnaast is het fietspad aan vervanging toe. Het fietspad tussen de Reedijk en de Raadhuislaan wordt vernieuwd.

Werkzaamheden waterschap Hollandse Delta

Waterschap Hollandse Delta zuivert het afvalwater van bewoners en bedrijven in Zuid-Holland Zuid. Via persrioolleidingen stroomt het afvalwater naar de zuiveringsinstallatie in Oud-Beijerland. Deze persrioolleiding van Mijnsheerenland en Westmaas komt uit 1965 en bestaat voor een groot deel uit asbestcement. Deze persrioolleiding is aan vervanging toe. Op diverse locaties, tussen de Maasdijk/Westdijk, de Reedijk en Raadhuislaan wordt de nieuwe persleiding door middel van boringen vervangen. Met de vervanging van de persleiding wordt weer een toekomstbestendig en betrouwbaar rioolstelsel gemaakt voor de komende 80 jaar.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes staat op de website van de provincie Zuid-Holland.