Terug naar het overzicht

N487: Werkzaamheden aan rotonde en fietspad bij op- en afrit A29 Numansdorp

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Provincie Zuid-Holland vervangt de kruising tussen de westelijke op- en afrit van de A29 en de N487 door een rotonde. De noordelijke parallelweg wordt een fietspad. Hierdoor verbetert de verkeerssituatie.

Wanneer gaat het gebeuren?

De werkzaamheden aan de N487 vinden plaats in de eerste 3 weekenden van september. Het gaat om de weekenden van 2 tot 5 september, 9 tot 12 september en 16 tot 19 september. De werkzaamheden starten voor alle drie de weekenden op vrijdagavond 20.00 uur en eindigen op maandagochtend 06.00 uur. In deze weekenden moet het wegverkeer rekening houden met een langere reistijd.

Tussen de werkzaamheden is de weg doordeweeks open voor het verkeer. Weggebruikers dienen wel rekening te houden met een tijdelijke gewijzigde situatie.

Verkeershinder en omleidingen

Tijdens de werkzaamheden wordt het wegverkeer omgeleid via alternatieve routes. De afsluitingen en de omleidingen verschillen per weekend.

Vrijdag 9 september 20:00 uur – maandag 12 september 06:00 uur

  • N487 en afrit 22 afgesloten: gedurende dit weekend is de N487 afgesloten voor het verkeer. Ook is de afrit 22 Numansdorp vanuit de richting Rotterdam afgesloten.
  • Fietspad gereed: in het tweede weekend kunnen fietsers, bromfietsers, hulpdiensten en landbouwvoertuigen gebruik maken van het nieuwe fietspad. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.
  • Omleidingen: dit weekend zijn er meerdere omleidingen. Van en naar Zuid-Beijerland is er een omleiding via de Ronduitweg, klein Zuidbeijerlandseweg, Langeweg en de N217 en vice versa. Van en naar Numansdorp is er een omleiding via de N488, N489 en N217 en vice versa. Zie omleidingskaartje.

Vrijdag 16 september 20:00 uur – maandag 19 september 06:00 uur

De verkeerssituatie in weekend 3 is hetzelfde als in weekend 2.

Fietsers, landbouwvoertuigen en hulpdiensten

Fietsers en bromfietsers worden tijdens de werkzaamheden niet omgeleid. In het weekend van 9 tot 12 september is het nieuwe fietspad klaar voor gebruik. Ook ambulance, brandweer, politie, reddingswerkers en landbouwvoertuigen worden niet omgeleid. Zij maken in het tweede weekend gebruik van het fietspad. Verkeerregelaars zorgen ervoor dat weggebruikers veilig hun doorgang vinden.

Samenwerking

Voor dit project werkt de provincie Zuid-Holland samen met Rijkswaterstaat en waterschap Hollandse Delta.

Vragen en meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de website van Provincie Zuid-Holland. Heeft u vragen? Dan kunt u een e-mail sturen naar zuidholland@pzh.nl of bellen naar 070 441 66 22.