Terug naar het overzicht

Mogelijke herbestemming voor terrein voormalige Lidl Oud-Beijerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het terrein waar tot eind 2019 de Lidl in Oud-Beijerland gevestigd was, krijgt mogelijk een nieuwe bestemming. Als het aan ontwikkelaar BOwonen ligt, komen er 2 appartementencomplexen met ruimte voor 38 appartementen, waaronder 10 studio’s in het goedkope segment (tot €200.000,-) op de locatie aan de Burgemeester de Vries Broekmanlaan. De woningen zijn bedoeld voor starters, doorstromers en alleenstaanden.

Herbestemming

De Lidl verhuisde in december 2019 naar de wijk Poortwijk III. Het gebouw staat sindsdien leeg en is eigendom van BOwonen. De ontwikkelaar is sinds september 2020 in overleg met gemeente Hoeksche Waard over een herbestemming van de locatie. Er ligt een voorlopig ontwikkelplan voor 2 kleinschalige appartementencomplexen met ruimte voor 38 appartementen, waaronder 10 appartementen in het goedkopere segment (tot €200.000,- ).

Bouwen met oog voor de omgeving

De gemeente wil dat iedereen in de Hoeksche Waard prettig kan (blijven) wonen en stimuleert initiatieven die een bijdrage leveren aan de vitaliteit van de dorpen en de ruimtelijke kwaliteit verbeteren. BOwonen houdt bij het ontwerpen van de appartementencomplexen rekening met de omgevingskwaliteit en de groene omgeving van de Oosterse Gorzen. De plannen van BOwonen passen daarnaast ook bij de ambities die opgenomen zijn in de omgevingsvisie. Kijk voor meer informatie op www.omgevingsvisiehoekschewaard.nl.

Gemeente stemt voorlopig in

Het college van burgemeester en wethouders sprak onlangs de intentie uit om medewerking te verlenen aan de plannen. Wel moet er aandacht zijn voor parkeervoorzieningen en de stedenbouwkundige inpassing. Ook volgt er nog een participatie- en inspraakprocedure om omwonenden en belanghebbenden te betrekken bij de plannen.

Wethouder Piet van Leenen (Wonen) is blij met de plannen van BOwonen: “Er is veel behoefte aan appartementen voor starters, doorstromers en alleenstaanden. Vorig jaar heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen om alles op alles te zetten om koopwoningen onder de €200.000,- te realiseren. De ontwikkelaar geeft hier met de plannen invulling aan, op een prachtige locatie in het centrum van het dorp.”

Omgeving voormalige Lidl Oud-Beijerland