Terug naar het overzicht

Moderne werkplek voor betere dienstverlening en nieuw talent

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Alle medewerkers van gemeente Hoeksche Waard beschikken sinds kort over de meest moderne werkplek. Ambtenaren kunnen nu overal en altijd in de cloud (samen) werken. “Door te investeren in digitalisering en plaats- en tijdonafhankelijk werken, hopen wij tevens de interesse te wekken van nieuw talent,” aldus de tevreden ICT-wethouder Harry van Waveren.

Gemeente Hoeksche Waard beschikt sinds kort over een veilige omgeving voor een betere dienstverlening naar de inwoners. Wethouder ICT en dienstverlening Harry van Waveren: “Dit project is heel goed uitgevoerd. Heel fijn dat dit ICT-project een bijdrage levert aan de dienstverlening richting onze inwoners én de samenwerking met de maatschappij bevordert.” Gemeente Hoeksche Waard heeft de laatste jaren geïnvesteerd om plaats- en tijdonafhankelijk te kunnen werken. Gek genoeg heeft de coronaperiode ervoor gezorgd dat dit in een versnelling is gekomen.

Nieuwste technologieën

De gemeente maakt nu gebruik van het Microsoft 365-platform, inclusief een veilige identiteits- en toegangsbeheer in de cloud. Data is veilig opgeslagen en slechts te benaderen door medewerkers die daartoe rechten hebben. “Zo’n nieuwe werkwijze is voor sommigen natuurlijk even wennen, maar eigenlijk is iedereen heel enthousiast. Dat zit ‘m vooral in de nieuwe mogelijkheden om samen te werken. De documenten zijn op ieder apparaat heel makkelijk bereikbaar waardoor wij gezamenlijk hierin kunnen werken en hoeven wij veel minder naar e-mail te grijpen,” constateert de wethouder.

Nieuwe collega’s

Daarnaast wil gemeente Hoeksche Waard een aantrekkelijke werkgever zijn voor toekomstige nieuwe collega’s. “Door deze investering hopen wij tevens de interesse te wekken van nieuw talent. Heb jij zin om bij ons te komen werken in bijvoorbeeld de ICT, buitendienst of een andere leuke uitdagende functie? Kijk dan maar eens op onze website: werkenbijdehw.nl. Wie weet kunnen wij je als nieuwe collega verwelkomen. Tot snel!”