Terug naar het overzicht

Militaire oefening 15 april

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op donderdag 15 april van 08.00 tot 17.00 uur oefent de Koninklijke Luchtmacht boven de Hoeksche Waard en Voorne-Putten. Er wordt gevlogen met meerdere Apache-gevechtshelikopters. Verder nemen aan de oefening 70 personen en 12 landvoertuigen deel. Er wordt geen oefenmunitie gebruikt.

De Hoeksche Waard is aangewezen als laagvlieggebied voor militaire helikopters. Defensie probeert de overlast voor inwoners van laagvlieggebieden tot een minimum te beperken. Het kan zijn dat u toch overlast/hinder ervaart. Eventuele meldingen kunt u indienen via het online klachtenformulier op www.defensie.nl/onderwerpen/klachten-en-schadeclaims/geluidsoverlast/klachtenformulier. Op www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen leest u meer informatie over vliegbewegingen en trainingen. U kunt de actuele vliegbewegingen over helikopters ook volgen via twitter: @dhcluchtmacht.

Alle vluchten worden zorgvuldig voorbereid. Dat is belangrijk voor alle vliegende eenheden van Defensie, maar ook voor de omgevingen waarin Defensie oefent. Defensie spreidt vliegbewegingen zoveel mogelijk over de diverse oefengebieden in Nederland om het geluid en de belasting voor de leefomgeving te spreiden. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.