Terug naar het overzicht

Mijlpaal voor werkenenlerenindehoekschewaard.nl

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op dinsdag 6 juli kreeg Kookstudio Hoeksche Waard onverwachts bezoek van Stichting SOB-HW (Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven Hoeksche Waard). De culinaire onderneming uit Numansdorp schreef zich onlangs als 150e bedrijf in op de website www.werkenenlerenindehoekschewaard.nl om jongeren een kans te bieden op beroepsoriëntatie in de horeca. Als dank ontvingen eigenaresse Michka Chel en haar team een smakelijke taart.

150e bedrijf

Kookstudio Hoeksche Waard verzorgt sinds 2017 (online) workshops, cursussen en luxe catering. Het bedrijf uit Numansdorp maakt daarbij bewust gebruik van gezonde, lokale producten. De binding met de Hoeksche Waard werd onlangs opnieuw bevestigd toen Chel het bedrijf aanmeldde op het digitale platform werkenenlerenindehoekschewaard.nl als mogelijke locatie voor beroepsoriëntatie. Jongeren kunnen bij Kookstudio Hoeksche Waard terecht voor een bedrijfsbezoek, gastlessen, school- of studieopdrachten en bedrijfsmatige speeddates. Chel: “Ik vind het belangrijk dat jongeren in de Hoeksche Waard zich goed kunnen ontwikkelen en oriënteren op de arbeidsmarkt. Ik hoop ze letterlijk een kijkje in de keuken te kunnen geven en ze zo te helpen met het maken van een goede carrièrekeuze. Op jonge leeftijd is het lastig kiezen. Tof dat Kookstudio Hoeksche Waard via dit platform een bijdrage kan leveren!”. Met de aanmelding bleek de kookstudio het 150e bedrijf te zijn dat zich aan het digitale platform heeft verbonden. Deze mijlpaal werd gevierd met een heerlijke taart voor alle medewerkers van Kookstudio Hoeksche Waard.

Digitaal platform

De website www.werkenenlerenindehoekschewaard.nl is een platform waar lokale vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar komen. Zeker in de sectoren zorg, techniek en ICT is de vraag naar personeel groot. Op de site vinden werkzoekenden een overzicht van actuele vacatures in de Hoeksche Waard. Maar ook voor scholieren en studenten heeft werkenelerenindehoekschewaard.nl veel te bieden. Dit initiatief is eind vorig jaar door Stichting SOB-HW gestart en sindsdien hebben 150 Hoeksche Waardse bedrijven zich aan het platform verbonden door een vacature, stageplaats of mogelijkheid tot beroepsoriëntatie aan te bieden. Sinds april 2019 werken gemeente Hoeksche Waard, diverse middelbare- en mbo-scholen en Ondernemersvereniging Hoeksche Waard nauw samen binnen het samenwerkingsverband Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven om te zorgen voor een betere aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven.