Terug naar het overzicht

Mevrouw Becker ontvangt eerste Compaan tablet

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het coronavirus en de maatregelen die hierop volgen, zetten de zorg aan thuiswonende kwetsbare ouderen of mensen met een chronische ziekte of beperking onder druk. De samenwerkende organisaties van Thuis in de Kern (Alerimus, Careyn, Heemzicht, Welzijn Hoeksche Waard, Zorgwaard en gemeente Hoeksche Waard) bieden daarom sinds kort zorg-op-afstand. Dit doen zij met de Compaan. Een tablet die specifiek voor ouderen is. Het inzetten van beeldcontact is een vervolgproject binnen het programma Slim Langer Thuis.

Eerste tablet in gebruik

Mevrouw Becker (uit Oud-Beijerland) heeft, als eerste thuiszorgcliënt van Zorgwaard, de Compaan ontvangen. Door corona ziet zij haar familie, buren etc. minder en hierdoor voelt zij zich soms eenzaam. De Compaan is voor haar een echte uitkomst. Ze kan nu beeldbellen met haar dochter, schoonzoon en (achter)-kleinkinderen. Ze kan spelletjes spelen, foto’s kijken, berichtjes sturen en ontvangen. Ook heeft zij via de Compaan een directe hulplijn met haar zorgverleners op de dagen dat zij niet bij haar langskomen. Haar medicijngebruik wordt dan gecontroleerd en er wordt besproken hoe het met haar gaat die dag. Mevrouw Becker is erg blij met haar Compaan. “Ik maak snel en eenvoudig contact met mijn familie. We beeldbellen met elkaar. Dat is veel leuker dan gewoon bellen, want zo kan ik hen gewoon zien. En we spelen spelletjes met elkaar, dat is echt heel gezellig.” 

100 tablets

De afgelopen week heeft ook al een aantal cliënten van Careyn en Alerimus de Compaan gekregen. Cliënten van Heemzicht en Welzijn HW volgen nog. In totaal krijgen 100 inwoners van de Hoeksche Waard de komende tijd de Compaan. De Compaan ontlast ook de mantelzorgers van de cliënten, omdat zij eenvoudiger en op afstand beeldcontact kunnen houden met hun naasten.