Terug naar het overzicht

Mevrouw Adri Bervoets-Reedijk  uit Mijnsheerenland benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard heeft er een Ridder in de orde van Oranje Nassau bij. Vanmiddag om 17.00 uur liet burgemeester Bram van Hemmen telefonisch aan mevrouw Bervoets weten dat zij een Koninklijke Onderscheiding krijgt.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de burgemeester nu niet mogelijk de onderscheiding persoonlijk uit te reiken, daarom belde hij haar om het heuglijke nieuws mee te delen. Kort na het telefoontje werd bij mevrouw een taart en bloemen bezorgd.

Mevrouw Bervoets krijgt de onderscheiding vanwege zeer uitzonderlijke verdiensten

Zij heeft zich met hart en ziel ingezet bij het Albeda Zorgcollege, om de deskundigheid, professionaliteit en positie van de (leerling-) verzorgende-IG in de zorg naar een hoger niveau te tillen. Daarmee heeft zij de kwaliteit van zorg – en dan vooral de begeleiding-  in de afgelopen decennia continu op de agenda gehouden. Binnen het Albeda Zorgcollege, maar ook daarbuiten.

Samen met zorgpartners bedacht Adri Bervoets creatieve oplossingen tegen tekorten in de zorg

Zo zette zij samen met een collega het zogenaamde ‘Dunya-traject’ op. Hiermee krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om de opleiding tot Verzorgende te volgen.  

Ook zet zij zich in voor de Protestantse gemeente Nieuwland in Westmaas

Mevrouw was enkele jaren lid van de (toen nog) gereformeerde kerkenraad Westmaas-Mijnsheerenland, redactielid voor het kerkblad, had zitting in de beroepingscommissie én dankzij haar inzet werden in 2013 en recent in 2020 predikanten aangesteld.

Het lintje blijft nog even opgeborgen in de kluis van de gemeente.  Voor het opspelden wordt een andere datum gekozen.