Terug naar het overzicht

Meer oplaadplekken in de Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Bezitters van elektrische auto’s zijn straks gegarandeerd van een lager laadtarief en een optimale klantenservice. Door deelname aan een grote aanbesteding in de regio krijgt de Hoeksche Waard er de komende 3 jaar nieuwe laadpalen bij. De laadpalen worden neergezet door ENGIE, aan wie een aanbesteding is gegund.

Groene stroom

De laadpalen leveren 100 procent Nederlandse groene stroom, die voor een groot deel is opgewekt door lokale windmolens en zonnepanelen. Nieuwe laadpalen zullen worden voorzien van slimme laadtechnieken, waardoor ze pieken en dalen in het stroomnet op kunnen vangen. Elektrische auto’s kunnen op die manier bij gaan dragen aan het stabiel maken van het energienet.

4000 nieuwe laadpunten

De aanbesteding is de grootste aanbesteding voor openbare oplaadpunten in Nederland. Rotterdam organiseerde de aanbesteding namens 29 andere Zuid-Hollandse gemeenten, waaronder gemeente Hoeksche Waard. De aanvraag van een openbare laadpaal gaat in alle deelnemende gemeenten via de website Laadpaal Nodig. Gebruikers van de laadpalen kunnen de laadsessies zowel starten en stoppen en betalen via een laadpas als via de app. In alle 30 gemeenten samen worden er de komende 3 jaar naar verwachting 4000 nieuwe laadpunten geplaatst.