Terug naar het overzicht

Mantelzorgers ontvangen deze maand de Blijk van Waardering. Raadsleden deelden de eerste exemplaren uit

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Zaterdagmorgen 12 december heeft een aantal raadsleden de eerste exemplaren van de ‘Blijk van Waardering’ overhandigd aan mantelzorgers. Vanwege de coronamaatregelen is dit jaar niet bij iedereen een bezoek aan huis geweest. Sommige raadsleden hebben  hun waardering voor de mantelzorgers tijdens een digitaal overleg uitgesproken. Nog voor de kerstdagen bezorgt het Roparunteam “De Hoeksche Waard Runners’ de Blijk van Waardering bij nog ongeveer 1600 mantelzorgers in de Hoeksche Waard.

“We realiseren ons dat de inzet van mantelzorgers niet in geld of een cadeau uit te drukken is. Hun inzet is natuurlijk onbetaalbaar. Toch willen we als gemeente op deze manier onze dank uitspreken voor alle zorg en aandacht, die mantelzorgers geven aan een ander’, aldus wethouder Joanne Blaak- van de Lagemaat (Welzijn en inclusieve samenleving).

In gesprek met mantelzorgers

De diverse raadsleden die deelnamen aan de bezorgactie hebben zaterdag ieder 2 mantelzorgers gesproken. Zij hebben de gesprekken als zeer waardevol ervaren, want als raadslid vinden zij het belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er speelt bij deze groep inwoners.

Onbetaalbaar

Wethouder Blaak-van de Lagemaat: “Mantelzorg is over het algemeen geen bewuste keuze, maar overkomt het je.  Wanneer iemand uit jouw kring zorg of steun nodig heeft, dan geef je die. Je start met je zorgtaak en je hebt vooraf vaak geen idee hoe lang de zorg gaat duren en hoe intensief die is of wordt. Deze zorg voor elkaar past in onze samenleving. Mantelzorgers geven vaak aan dat het veel voldoening geeft, ondanks dat het soms erg zwaar is. Precies de reden waarom gemeente Hoeksche Waard deze groep mensen willen bedanken.”