Terug naar het overzicht

Maatschappelijk werk en Sociaal Raadslieden in coronatijd

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Bij het maatschappelijk werk en Sociaal Raadslieden merken ze steeds meer dat mensen op de 1 of andere manier last krijgen van de coronacrisis.

Mensen kunnen soms niet meer werken of zijn ontslagen waardoor ze financiële problemen krijgen

Er komen opeens nieuwe vragen waar ze nooit mee te maken hebben gehad. Heb ik recht op een uitkering, huurtoeslag, studiefinanciering of belastingvermindering etcetera? Ook nemen vaak de spanningen thuis toe tussen partners, wat zich uit in ruzies en soms een scheiding. De kinderen zijn meer thuis en is het nog wel veilig om ze met andere kinderen te laten spelen en kan je puber nog wel chillen in het park?

Ook in de Hoeksche Waard zijn mensen soms ernstig ziek geworden of overleden waardoor er verdriet is

Niet iedereen heeft goed afscheid kunnen nemen. Doordat mensen meer in hun eigen huis blijven en activiteiten stil liggen neemt de eenzaamheid toe.

Worstelt u met deze of andere vragen?

Neem dan vrijblijvend contact op met het maatschappelijk werk en Sociaal Raadslieden in de Hoeksche Waard. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer 088 – 900 40 00 of http://www.kwadraad.nl. Via deze website kunt u ook online tips krijgen of chatten met een maatschappelijk werker. Ook voor schoolmaatschappelijk werk in het basisonderwijs kunt u bovenstaand nummer bellen. Ondersteuning van het maatschappelijk werk en de Sociaal Raadslieden is
gratis.