Terug naar het overzicht

Maandag 11 oktober Coming-Outdag. Wij hijsen de regenboogvlag. U ook?

Dit nieuwsbericht is verlopen.

In de Hoeksche Waard telt iedereen mee. We streven naar een samenleving waarin iedereen erbij hoort, zich veilig voelt en mee kan doen. Ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, inkomen, talenten, beperkingen of gender. Sinds 8 januari 2019 zijn wij een Regenbooggemeente. Wij willen hiermee de acceptatie van LHBTI-inwoners bevorderen. Daarom sluiten wij ook aan bij de wereldwijde Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt.

Regenboogvlag hijsen op maandag 11 oktober

Op Coming-Outdag hijsen wij de vlag bij onze gemeentehuizen in Maasdam en Oud-Beijerland. Burgemeester Bram van Hemmen hijst de Regenboogvlag om 08.30 uur bij het gemeentehuis in Maasdam (Sportlaan 22). Wethouder Joanne Blaak hijst op datzelfde tijdstip de Regenboogvlag bij het gemeentehuis in Oud-Beijerland (W. van Vlietstraat 6). Vertegenwoordigers van de belangengroep HW LHBT+ zijn hierbij aanwezig. De bijeenkomst is verder open voor belangstellenden.

Hijst u ook de vlag?

Een Regenbooggemeente zijn we met elkaar. Steunt u ook die gedachte? Dan vragen wij u om maandag 11 oktober ook de Regenboogvlag te hijsen. Heeft u nog geen vlag? Dan kunt u die voor € 10,- aanvragen bij de belangengroep LHBT+ Hoeksche Waard via HWLHBT@gmail.com.