Terug naar het overzicht

Maak kennis met lokale werkgevers tijdens de Hoeksche Inspiratiedagen

Op vrijdag 6 oktober zijn de Hoeksche Inspiratiedagen van start gegaan met een drukbezochte beroepen- en banenmarkt bij HWwerkt! in Oud-Beijerland. Meer dan 100 bedrijven uit de Hoeksche Waard presenteerden zich aan ruim 600 leerlingen van het voortgezet onderwijs, vele honderden werkzoekenden en andere belangstellenden. Het jaarlijks terugkerende evenement loopt nog een week, met als kers op de taart de Open Bedrijvendag Hoeksche Waard op zaterdag 14 oktober.

De Hoeksche Inspiratiedagen zijn een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid in de Hoeksche Waard. Wethouder Paul Boogaard (economie) opende het meerdaagse evenement: “Het is mooi dat we tijdens de Hoeksche Inspiratiedagen lokale bedrijven, jongeren en werkzoekenden met elkaar in contact brengen. Hierdoor hopen we veel meer werkenden in de Hoeksche Waard te houden, zodat lokale werkgevers hun stages of vacatures in kunnen vullen met lokaal talent. En als inwoners op het eigen eiland werken, houden zij door kortere reistijd meer tijd over voor hobby’s of sociale activiteiten, bijvoorbeeld in het verenigingsleven. Daar wordt de Hoeksche Waard nog mooier van!”

Vervolgafspraken

Het bezoek van scholieren aan de beroepen- en banenmarkt was niet geheel vrijblijvend. Ze gingen met een duidelijke opdracht op pad: het maken van een vervolgafspraak met ten minste 1 van de ruim 100 bedrijven, voor bijvoorbeeld een stageplaats, profielwerkstuk, bijbaan of studie-/loopbaanoriëntatie. De vervolgafspraken vinden plaats op donderdag 12 oktober en vrijdag 13 oktober en worden door de bedrijven zelf – op eigen terrein – georganiseerd. Ook werkzoekenden hebben tijdens de beroepen- en banenmarkt direct een sollicitatiegesprek of bezoek aan een bedrijf ingepland als er sprake was van een match.

Open Bedrijvendag

Op zaterdag 14 oktober is de Open Bedrijvendag Hoeksche Waard, waarbij verschillende bedrijven – verspreid over het eiland – hun deuren van 10.00 tot 15.00 uur openen om te laten zien wat zij werkzoekenden te bieden hebben. Bezoekers kunnen letterlijk achter deuren kijken die normaal gesloten blijven. Voor jongeren, werkzoekenden en mensen die een carrièreswitch overwegen zijn er wederom veel kansen. Gewoon geïnteresseerden zijn ook van harte welkom. Kijk op www.werkenenlerenhw.nl voor meer informatie en voor het overzicht van de deelnemende bedrijven.