Terug naar het overzicht

Luchtmachthelikopters oefenen samen met Korps Mariniers

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op dinsdag 8 juni 2021 wordt vanaf vliegbasis Gilze-Rijen met 3 helikopters van de Koninklijke Luchtmacht een training uitgevoerd om de samenwerking met het Korps Mariniers te oefenen. Helikopterbemanningen van twee Cougar transporthelikopters trainen het verplaatsen van troepen, terwijl een Apache gevechtshelikopter het luchtruim bewaakt. De training vindt overdag plaats boven de Hoeksche Waard. Let op: Bij de oefening wordt door eenheden van het Korps Mariniers geschoten met ‘losse flodders’. Dit is geen echte munitie en het is ongevaarlijk. Het kan klinken als geweerschoten.

De Hoeksche Waard is aangewezen als laagvlieggebied voor militaire helikopters. Defensie probeert de overlast voor inwoners van laagvlieggebieden tot een minimum te beperken. Het kan zijn dat u toch overlast/hinder ervaart. Eventuele meldingen kunt u indienen via het online klachtenformulier van Defensie. Op de website van de Koninklijke Luchtmacht staat meer informatie over de vliegbewegingen en trainingen. U kunt de actuele vliegbewegingen over de helikopters ook volgen via twitter: @dhcluchtmacht.

Alle vluchten worden zorgvuldig voorbereid. Dat is belangrijk voor alle vliegende eenheden van Defensie, maar ook voor de omgevingen waarin Defensie oefent. Defensie spreidt vliegbewegingen zoveel mogelijk over de diverse oefengebieden in Nederland om het geluid en de belasting voor de leefomgeving te spreiden. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.