Terug naar het overzicht

Lars ten Napel beste Junior Cyber Agent van Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Woensdag 16 juni werd Lars ten Napel uit Maasdam officieel gehuldigd tot beste Junior Cyber Agent van gemeente Hoeksche Waard. Hij behaalde de afgelopen maanden de meeste punten met de educatieve online game HackSHield. Op het gemeentehuis hoorde hij van burgemeester Bram van Hemmen dat hij een heuse meet & greet met politiehond Bumper heeft gewonnen.

Lars is niet alleen de beste Junior Cyber Agent van de Hoeksche Waard. Hij staat zelfs in de landelijke top 20. Een geweldige prestatie, want er doen ruim 50.000 kinderen mee. In april werd de leerling van de Rehobôthschool in Maasdam nog tussentijds gehuldigd door wijkagent Silsa Frankfort. Samen met Henk Fredrikze en Jasper Hordijk van de Weerklank uit Westmaas was hij toen in de race voor de titel ‘Beste Junior Cyber Agent van de Hoeksche Waard’.

De meet & greet vindt plaats op 23 juni in Rotterdam

Samen met andere winnaars uit de regio maakt Lars dan kennis met viervoeter Bumper. De politiehond is al jarenlang een hit op social media en werkt als ‘influencer’ voor politie Rotterdam-Rijnmond. Behalve de meet & greet kreeg Lars van de burgemeester een cadeaubon. Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, partner van het project HackShield Future Cyber Heroes, stelde een kluisje beschikbaar.

Bijna 250 Hoeksche Waardse kinderen speelden de afgelopen maanden HackShield

Dit is een educatieve online game waarmee basisschoolleerlingen opgeleid worden tot Cyber Agent. In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen.

Burgemeester Van Hemmen: ‘Digitale veiligheid en weerbaarheid zijn ontzettend belangrijk in de wereld waarin we nu leven. We zitten zo vaak achter de computer dat we ons goed bewust moeten zijn van online gevaren zoals bijvoorbeeld phishing, oftewel internetfraude. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom ben ik erg enthousiast over HackShield. Het is voor kinderen een leuk en laagdrempelig middel om hen te helpen bij die bewustwording. En dat ze vervolgens hun ouders, opa’s en oma’s tips kunnen geven is helemaal mooi meegenomen.’

Zoektocht naar Cyber Agents gaat door

HackShield is een doorlopende game die voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe uitdagingen. Aspirant Cyber Agents kunnen zich dus nog steeds aanmelden op de website van HackShield.

Regionaal project HackShield Future Cyber Heroes

De VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam is eind vorig jaar begonnen met de regionale uitrol van het project HackShield Future Cyber Heroes. Deelnemende gemeenten aan dit educatieve project zijn: Brielle, Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard, Rotterdam en Westvoorne.

burgemeester en Lars