Terug naar het overzicht

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw C. (Cokkie) De Geus-Torn uit 's-Gravendeel

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Donderdagochtend 11 juni kreeg mevrouw De Geus-Torn uit ’s-Gravendeel een Koninklijke Onderscheiding. Mevrouw is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar jarenlange inspanningen als vrijwilliger bij de onder andere Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk in ’s-Gravendeel.

Deze tussentijdse uitreiking door burgemeester Bram van Hemmen vond plaats op de afscheidsreceptie van mevrouw De Geus, in Partycentrum Concordia te s-Gravendeel. Het was de eerste officiële uitreikingshandeling van de burgemeester sinds zijn aantreden.

In 1988 startte mevrouw als vrijwilliger bij Zorgwaard.

Voor de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk in ’s-Gravendeel was zij actief als vrijwilligerscoördinator bij een huiskamerproject voor ouderen en alleenstaanden. In 2008 zette u het huiskamerproject ‘Even Wat Anders’ op, waar mensen met een gevoel van eenzaamheid ook zonder zorgindicatie terecht konden. De burgemeester waardeerde de inzet en compassie die mevrouw De Geus heeft voor ouderen die op verschillende vlakken wat steun kunnen gebruiken.

Tijd om het rustiger aan te doen

Ook voor de Kerkelijke Gemeente Eltheto Alblasserdam is Cokkie 15 jaar actief als vrijwilliger. Van 2005 tot 2017 als diaken. Daarnaast organiseerde zij de jaarlijkse rommel- en kerstmarkt, bijbelavonden, de liederenborden, de liturgie en de koffiedienst. Het vrijwilligerswerk deed mevrouw al die jaren naast haar betaalde baan bij de Thuiszorg in Dordrecht. Nu, 9 jaar nadat mevrouw met pensioen is, besluit zij dat het tijd is om het rustiger aan te doen.

Benoeming tot lid in de Orde van Oranje Nassau

Voor het werk dat mevrouw De Geus 32 jaar lang belangeloos heeft verricht voor de maatschappij, ontving zij een Koninklijke Onderscheiding en een benoeming tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Door de coronamaatregelen kon de burgemeester de versierselen die horen bij deze onderscheiding niet zelf opspelden. Daarom overhandigde hij de oorkonde en werd de onderscheiding door de echtgenoot van mevrouw De Geus opgespeld.