Terug naar het overzicht

Koninklijke Erepenning voor Voetbalvereniging SSS (Sport Staalt Spieren) Klaaswaal

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdagavond 30 september werd op het gemeentehuis te Maasdam een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan voetbalvereniging SSS (Sport Staalt Spieren) uit Klaaswaal. De vereniging bestaat op 1 oktober precies 100 jaar. Burgemeester Bram van Hemmen reikte de penning uit aan voorzitter Peter Riedijk. Door de maatregelen vanwege corona vond de uitreiking plaats in een aangepaste vorm op het gemeentehuis.

De jubilerende vereniging werd in 1920 opgericht als de Klaaswaalse voetbalvereniging Hercules. In 1924 veranderde de club de naam in Voetbalvereniging SSS (Sport Staalt Spieren). Voor het jubileumjaar 2020 stond een sportief en feestelijk programma gepland. Door de coronamaatregelen zijn de activiteiten verplaatst naar 2021 in de hoop dat ze dan wel – mogelijk in aangepaste vorm – door kunnen gaan. Binnen de mogelijkheden organiseert de club dit jaar nog wel activiteiten speciaal voor de jeugd.

De Koninklijke Erepenning symboliseert het respect en de waardering die onze Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De penning wordt alleen aan een vereniging verleend ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar. Daarnaast moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet een vereniging onder andere financieel gezond zijn en moeten de activiteiten van filantropische, wetenschappelijke, culturele of maatschappelijke aard zijn, of liggen op het gebied van sport.

Burgemeester Bram van Hemmen reikt Koninklijke Erepenning uit aan voorzitter Piet Riedijk