Terug naar het overzicht

Kom ook naar muziektheaterspektakel Momentum!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vrijdag 11 maart gaat het muziektheaterspektakel Momentum in première in ‘De Poort’ in Oud-Beijerland. Het vertelt in drie tijdsbeelden, de Sint Elisabethsvloed van 1421, de Inundatie van 1944 en de Grote Vloed van 2071, het wel en wee van de Hoeksche Waarders. Over hun sterke drang naar vrijheid, over mensen in onoverkomelijke situaties en over hun strijd op recht van bestaan in vrijheid.

Het spannende drieluik over Hoeksche Waarders wordt gespeeld door Hoeksche Waardse acteurs, zangers en dansers in een fascinerende theatersetting. Een niet te missen voorstelling voor de Hoeksche Waarders van vandaag.

Zo moet Beatrijs tijdens de Sint Elisabethsvloed een levensingrijpende keuze maken om zichzelf én haar kind te bevrijden van de onderdrukking van ridder Jacob. Tijdens de Inundatie van 1944 vlak voordat Jacob, de Duitse soldaat, definitief afscheid moet nemen van zijn geliefde Bea raakt hij in gewetensnood als hij verontrustend nieuws van het thuisfront ontvangt. En tijdens de Grote Vloed van 2071 kijken de linkse extremist Be en de rechtse extremist Elsie toe, niet alleen op de watervloed maar ook op de stroom van vluchtelingen die de Hoeksche Waard overspoelt.

Data, locatie en kaartverkoop

Momentum wordt op 11,12,17,18, 19, 24, 25 en 26 maart gespeeld in gebouw ‘De Poort’, Polderlaan 1 in Oud-Beijerland. Kaartjes zijn te koop via de website van Momentum. Het is ook mogelijk met voorinschrijving het programmaboek Momentum of een combinatiekaartje met bezoek aan Museum Hoeksche Waard, tentoonstelling Land uit Water, te kopen.