Terug naar het overzicht

Klaar voor de toekomst: leer over circulair ondernemen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Wilt u als ondernemer in de Hoeksche Waard meer weten over circulair ondernemen; hoe start je hiermee en hoe verdien je hier succesvol aan? Sluit dan aan bij de online duurzaamheidsdag voor ondernemers met als thema Circulair ondernemen. De live uitzending is vanuit de eigen omgeving digitaal bij te wonen op 9 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. Jaarlijks organiseren Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW), Energieke Regio, provincie Zuid-Holland, Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden en gemeente Hoeksche Waard een event op of rond de (voorheen) landelijke Dag van de Duurzaamheid (10 oktober).

 Jantien van den Berg neemt de presentatie op zich. Jantien kent de Hoeksche Waard goed en heeft er lange tijd gewoond. Ze is voorzitter van het bestuur van Green Businessclub Nederland. Eerder dit jaar organiseerde ze nog een symposium rondom circulaire economie. 

À la De Wereld Draait Door in gesprek met verschillende tafelgasten

Onderwerpen als circulair bouwen, kringlooplandbouw en Hoeksche Waardse samenwerkingen komen aan bod in de live uitzending, die is geïnspireerd op De Wereld Draait Door, met tafelgasten en discussies. Ondernemers vanuit alle sectoren in de Hoekse Waard en andere geïnteresseerden kunnen de uitzending online bijwonen. Tafelheren zijn wethouders Huibert Steen en Paul Boogaard, Jan Wim van Wijngaarden (OHW) en Jaap Willem Eijkenduijn (Energieke Regio). Gastsprekers zijn David van Lynden, programmamanager circulaire economie bij Rabobank Nederland en Sandra Nap over biobased bouwen. Zij en de andere tafelgasten inspireren het online publiek met hun verhalen en praktische tips. Marleen Gulden, ecopreneur en tafelgast: “Ik wil anderen graag inspireren: circulair denken is gewoon hartstikke leuk, je kunt klein beginnen en het biedt nieuwe kansen.” Het publiek kan op zijn beurt online vragen stellen aan de tafelgasten of via een poll reageren. Het wordt een interactieve middag!

Meld u kosteloos aan en volg vanuit huis de live online uitzending

Het programma wordt besloten opgenomen in MFA De Boezem & Co in Oud-Beijerland. Deze onlangs opgeleverde multifunctionele accommodatie is volledig circulair gebouwd. Het programma wordt live uitgezonden tussen 15.00 en 17.00 uur. Bijwonen kan alleen online en is kosteloos. Wilt u weten welke gastsprekers aanschuiven, of wilt u zich meteen aanmelden voor dit event? Kijk dan op www.o-hw.nl/agenda. Na aanmelding ontvangt u een link om deel te nemen.

Hoeksche Waardse ondernemer Marleen Gulden, ecopreneur en 1 van de tafelgasten bij de duurzaamheidsdag voor ondernemers